Ekonomi Yeni ismi ve logosuyla göklerde

Yeni ismi ve logosuyla göklerde

Paylaş
Yeni ismi ve logosuyla göklerde

Türk Hava Yolları’nın alt markası olarak 2008’de kurulan AnadoluJet, yoluna yeni marka ve yeni logosuyla ‘AJet’ olarak devam edecek.

TEMMUZDA AYRILMIŞTI

Haberin Devamı

Türkiye’nin göklerdeki bayrak taşıyıcısı ve küresel değeri Türk Hava Yolları’nın (THY) yüzde 100 iştirakiyle 2008’de kurulan markası AnadoluJet, 2024 Mart sonu itibarıyla ‘AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi’ (AJet) adı altında operasyonlarını icra edecek. Markanın yeni ismi ve logosu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Turkish Teknik Hangarı’nda tanıtıldı. Burada konuşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “THY, alt markası olan AnadoluJet’e kurulduğu ilk günden itibaren tüm birikimini aktarmış ve Ajet’in bugün ulaştığı noktaya gelmesini desteklemiştir. Bu bilgi, birikim ve kalite sayesinde Ajet tek başına yolculuğunda çok daha büyük başarılara imza atacak ve ülkemizi uçtuğu her noktada başarıyla temsil edecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

KÜRESEL OYUNCU OLACAK

AnadoluJet’in ‘Hava yolu halkın yolu’ vizyonuyla kurulduğunu belirten Bolat, “AnadoluJet, 2020 itibarıyla uluslararası uçuşlara da başladı. Bugün 90 uçaklık filosuyla iç hatlarda 41, dış hatlardaysa 29 ülkede 48 noktaya uçan şirket, küresel bir oyuncuya dönüşmeye devam etti. AnadoluJet’in 2023 yılında yüzde 30 büyüme hedefini başarması, sadece iç hatlarda yüzde 41 büyümesi ve 20 milyonun üzerinde yolcu taşıması bu vizyonun gerçeğe dönüştüğünün en büyük işareti. AJet 2024 yılında yüzde 12 büyüyerek 24 milyon, 2033 yılında 55 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Eminim ki AJet markası bu sayıların daha da fevkinde başarılar elde edecek” dedi.

44 ÜLKEYE UÇACAK

Yeni ismi, yeni logosu ve yeni kadrosuyla AJet’in ilk etapta operasyonlarını 3 bin çalışanıyla sürdüreceğini dile getiren Bolat, şöyle konuştu: “Kısa sürede planlama ve özverili çalışmayla hedeflerinin çok daha ötesine geçeceğine inandığım AJet’in 2033 hedefleri arasında uçuş ağını 44 ülkeye çıkarmak ve çevreye duyarlı, karbon salımı az yeni nesil uçaklardan oluşan 200 uçaklık bir filoya ulaşmak bulunuyor. Sunduğu hizmetlerle kendisini diğer havayollarından ayrıştıran AnadoluJet’in, bundan sonra da hem hizmet kalitesinde hem de sürdürülebilirliğe öncelik vermesiyle küresel havacılıkta ayrı bir yere sahip olacağına gönülden inanıyorum.”

Haberin Devamı

TURİZME VE EKONOMİYE KATKI SUNACAK

VERİMLİLİK ODAKLI

AJet’in tanıtım lansmanına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Havacılık sektörümüzün değişim ve dönüşümdeki başarısında THY’nin rolü çok büyük. Adeta bir mihenk taşı olarak rolünün hakkını layıkıyla veren THY, bu sayede bir dünya markası olmuştur. Bugün, bizleri bir araya getiren AJet Havayolu İşletmesi de sürekli büyüyen ve gelişen havacılık sektörümüzün en somut adımlarından biri olmuştur. Verimliliğe odaklanarak hava taşımacılığını geniş bir yolcu kitlesine erişebilir kılmaya çalışan Anadolu Jet bugüne kadar THY markası altında Türk sivil havacılığına büyük hizmet vermiştir” dedi.

10 YILDA 200 UÇAK

AnadoluJet’in, Türkiye’nin turizmine ve ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmek amacıyla yenilendiğini vurgulayan Uraloğlu, şöyle devam etti: “AnadoluJet markamızı küresel standartlarda düşük maliyetli havayolu olarak pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirebilmesi amacıyla faaliyetlerine ‘AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi’ altında devam ettireceğiz. Yeni markayla başlayacak dönemde, AJet iç hatlardaki önemli işlevinin yanı sıra dış hatlarda da Türk taşıyıcılarının rekabetini artıracak önemli bir güç olacak. 10 yıl içinde 200 uçaklık filoya ulaşıp, bölgenin en büyük düşük maliyetli havayollarından biri olmayı hedefleyen AJet, ülkemiz turizmine ve ekonomisine büyük fayda sağlayacak.”

Haberin Devamı

İKİNCİ PİST AÇILACAK

Havalimanı yatırımlarıyla ilgili de bilgiler paylaşan Uraloğlu, şöyle devam etti: “2018’de hizmete açtığımız İstanbul Havalimanı’mızda 177 milyonu aşkın yolcu trafiği gerçekleşti. Yolcu trafiği bazında İstanbul Havalimanı Avrupa’da 1’inci, dünyada 7’nci sırada. Yapım aşamasındaki Çukurova Bölgesel, Yozgat ve Bayburt, Gümüşhane Havalimanları ile yenilenen Trabzon Havalimanı’nda çalışmalar devam ediyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’nı da yenilikçi ve vizyoner bir bakışla geliştiriyoruz. Havalimanımızın faaliyet kapasitesini ikiye katlayacak 2’nci pistimizi tamamladık. Çok kısa bir zamanda da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile hizmete açmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı