Ekonomi Yeni model yağmuru

Yeni model yağmuru

Paylaş
Yeni model yağmuru

Otomobil üreticileri 2013'e çok ciddi hazırlandı. Detroit ve Cenevre fuarlarının ardından yeni modellerin heyecanı başlayacak. Yılın ilk çeyreğinden itibaren çok sayıda model Türkiye'de satışa sunulacak

OTOMOBİL PROFESÖRÜ- HAKAN ÇELİK
hakan.celik@posta.com.tr


BMW’nin yenilikleri arasında 3 Serisi Gran Tourismo, 6 Serisi Gran Coupe ve şimdiki 5 Serisi’nin biraz daha uzun bir versiyonu olan 520L var. Bu aracın 5 Serisi’ni çok beğenen ve makam aracı olarak kullanmak isteyen tüketicilerin beklentisini karşılaması bekleniyor. BMW’nin bir yeniliği de yeni X5 olacak. Asfalt kullanımına getirdiği konfor ile sınıfında bir referans olan X5’in yenilenmesine yaklaşık 1 yıl var. Münihli üretici yeni X5’i büyük ihtimalle sonbaharda Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gösterecek. Türkiye’ye tıpkı BMW’ler gibi Borusan tarafından getirilen Range Rover da yılın ortalarından önce ilk müşterileriyle buluşacak.

Mazda6 yakında Türkiye’de



Mazda6 yılın en güzel otomobillerinden biri olmaya aday. Hiroşima merkezli üreticinin bu tasarımı diğer Japon üreticilerinden açık ara farklılaşıyor. Mazda6 yılın ilk aylarında satışa sunulacak. Bir başka Alman üretici Mercedes’in bu yılki en büyük kozu muhtemelen A Serisi’nin sedan versiyonu olan yeni CLA olacak. Yeni motorlar ve ileri teknolojilerle gelecek olan aracın fiyatının 100 bin TL bandının biraz altında olmasına çalışılıyor.

Mercedes’te bu yılın başka bir yeniliği makyajlı E Serisi. Marka amiral gemisi niteliğindeki yeni S Serisi ise muhtemelen yılın ortalarına doğru Türkiye’de satışa sunulacak. Renault ailesinde de önemli değişiklikler var. Markanın Türkiye’deki en popüler araçlarından biri olan Megane yılın ilk yarısında yenileniyor. Makyajlı Fluence’i de ilk çeyrekte göreceğiz. Yeni Fluence bu estetik operasyonuyla çok daha dikkat çekici bir görünüme kavuşuyor. Ailenin diğer markası Dacia’da ise Lodgy minivan Türk pazarına girecek araçlar arasında.



KIA’da devrim

Ford en zengin ürün gamına sahip üreticilerden biri. Bu yıl yeni Transit Connect, yeni Transit, yeni Kuga ve EcoSport modellerini göreceğiz. 2012’nin en iyi çıkış yapan şirketlerinden biri olan Güney Koreli Kia, model devrimi yapmaya devam ediyor. Çok şık bir tasarıma sahip olan pro cee’d en geç Mart ayında satışa çıkmış olacak. Nissan’ın yenilikleri arasında Note ve Juke Nismo var. Toyota yeni RAV- 4, yeni Auris ve makyajlı Verso’yu satışa sunacak.

Çevre dostu Fluence Anadolu’ya ulaştı



Çevrenin korunmasına katkı sağlayan elektrik motorlu araçların üretimi için bugüne kadar 4 milyar euro yatırım yaparak dünyanın öncü markası haline gelen Renault, bu teknolojiyi Türkiye’de de yaygınlaştırmaya devam ediyor. Konya Valiliği, çevre dostu Renault Fluence Z.E. kullanarak temiz bir dünya için katkıda bulunuyor. Yapılan tören ile Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’a 12 adet elektrik motorlu Fluence Z.E. teslimini gerçekleştirdi.

Konya Valiliği kullanacak

Fluence Z.E., elektrik motorlu araçlar Konya Valiliği hizmetinde kullanılacak. Başbakanlık, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kayseri Melikgazi Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi elektrik motorlu araç kullananan diğer kamu kuruluşları. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar teslim töreninde şu açıklamayı yaptı: “Dünyada olası bir çevre felaketine biz de otomobil sektörü olarak duyarlı olmak zorundayız. Renault markasının öncüsü olduğu elektrik motorlu otomobiller devrimsel nitelikte yeni bir teknoloji. Fluence Z.E. kullanarak Konya Valiliği’nin de insan sağlığı ve çevreyi korumaya destek olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz.”

2.0 litre Audi’lere quattro seçeneği




Doğuş Otomotiv-Audi, artık 2.0 TDI motor seçeneğinde de quattro teknolojisini sunuyor. A4 ailesinin tüm karoselerinde ve A5 Sportback’te sunulmaya başlayan 2.0 TDI quattro motor, 177 beygirlik güç üretirken, 380 Nm tork sağlıyor. 100 kilometrede ortalama 5.3 litre yakıt tüketen bu motor seçeneği, kilometrede şehir içinde 169, şehir dışında da 122 gram CO2 emisyon değerine sahip. 7 ileri S tronic şanzıman seçeneğiyle sunulan otomobillerden A4’ün anahtar teslim başlangıç fiyatı 53 bin 450 euro iken A5 Sportback ise 71 bin 126 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Haberin Devamı