Ekonomi Yerli elektrikli oto Joyce yola çıkıyor

Yerli elektrikli oto Joyce yola çıkıyor

Paylaş
Yerli elektrikli oto Joyce yola çıkıyor

Agrotech Grup, Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri’nin yüzde 75’ini satın alarak yerli ve milli elektrikli araç üretimine başladığını duyurdu.

Şirket, Joyce markalı ilk aracını önceki gün İstanbul’da düzenledikleri toplantıda görücüye çıkardı. Agrotech Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, Apple, Google, Facebook ve Tesla gibi dünya devi firmaların hizmet verdiği Kaliforniya’daki Silikon Vadisi’nde çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, “Bu yıl ekim ayında tüketiciyle buluşacak Joyce marka elektrikli otomobil, 699 bin TL’den satışa sunulacak” dedi.

Haberin Devamı

ABD’den tüm dünyaya elektrikli araç ihraç edeceklerini belirten Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri CEO’su Eren Efe Erkan da “Türkiye’de üretilecek yerli elektrikli araçlar için tasarladığımız, yerli ve milli BLDC MOTOR’u, elektronik devre sistemlerini, otonom ve yapay zeka destekli yazılım satışlarını, Silikon Vadisi’ndeki yeni şirketimiz ile birlikte Amerika pazarı başta olmak üzere tüm dünyadaki elektrikli araç üreticilerine ana tedarikçi olarak sağlayacağız” diye konuştu. Agrotech Ar-Ge Başkanı Murat Teksöz ise “Otomotiv sadece başlangıç. Farklı sınıflarda yapacağımız üretimin ardından gelecek dönemde farklı endüstrilere özel araçlar üretmeyi hedefliyoruz” yorumunu yaptı.