Ekonomi Yerli otomobil TOGG'dan yeni müjde! İlk üretim yapıldı

Yerli otomobil TOGG'dan yeni müjde! İlk üretim yapıldı

Paylaş
Yerli otomobil TOGG'dan yeni müjde! İlk üretim yapıldı

29 Ekim'de seri üretimine başlanacak yerli otomobilde önemli bir gelişme yaşandı. TOGG, yerli otomobilin yollara çıktığı andan itibaren ihtiyaç duyacağı tüm üniteleri de yerli ve milli olarak üretmeye başladı. Son günlerde sık sık yeni gelişmelerle karşımıza çıkan TOGG ile ilgili bir güzel haber daha geldi. TOGG ve Farasis Energy ortaklığında kurulan Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), Gebze'deki Batarya Geliştirme Merkezi'nde ilk bataryasını üretti.

Yerli otomobil TOGG’da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Son olarak Gebze’de bulunan Batarya Geliştirme Merkezi’nde ilk prototip bataryanın üretildiği ve testlerinin başarıyla gerçekleştirildiği duyuruldu.

Haberin Devamı
Yerli otomobil TOGG'dan yeni müjde! İlk üretim yapıldı 29 Ekim'de seri üretimine başlanacak yerli otomobilde önemli bir gelişme yaşandı. TOGG, yerli otomobilin yollara çıktığı andan itibaren ihtiyaç duyacağı tüm üniteleri de yerli ve milli olarak üretmeye başladı. Son günlerde sık sık yeni gelişmelerle karşımıza çıkan TOGG ile ilgili bir güzel haber daha geldi. TOGG ve Farasis Energy ortaklığında kurulan Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), Gebze'deki Batarya Geliştirme Merkezi'nde ilk bataryasını üretti.

TOGG’un bataryalarını üretecek firmanın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘‘Elektrikli araçlar başta olmak üzere farklı kullanım alanlarına yönelik geliştirme faaliyetlerine başladığımız Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezimizde ilk prototip bataryamızın üretim ve testlerini başarıyla tamamladık’’ ifadelerine yer verildi.

Yerli otomobilde bataryalar TOGG ve Farasis Energy ortaklığında temiz enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro) tarafından üretilecek.

2 FARKLI GÜÇ SEÇENEĞİ SUNACAK

Togg'un ilk etapta üretip satışına başlayacağı elektrikli otomobil C-SUV segmentinde yer alıyor. Otomobilin 150 kW ve 300 kW olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. Güçlü versiyon dört tekerlekten çekiş sistemi ile, gücü düşük versiyon ise iki tekerlekten çekiş şeklinde alıcısı ile buluşacak. Dört tekerlekten çekişli seçenekte tam şarj ile 500 km menzil değeri elde etmek mümkün olacak. Giriş versiyonda ise menzil değeri azami 300 km kadar olacak.

Haberin Devamı

25 DAKİKADA YÜZDE 80 DOLULUK ORANI

Togg'un şarj ağı markası TruGo ise, geçtiğimiz günlerde yapılan testlerde aracın bataryasını 25 dakikada yüzde 80 seviyesinde doldurmuştu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) yaptığı başvuru sonucu şarj ağı işletmeci lisansını Temmuz ayında alan Trugo, trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunluktaki bölgelerde ise 50 kilometrede bir şarj cihazlarıyla hizmet verecek.

Trugo'nun 81 ilde 180 kWs üzeri cihazlarla tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet vermesi hedefleniyor.