Ekonomi Yerli ve milli tren seti 25'e ulaşacak

Yerli ve milli tren seti 25'e ulaşacak

Paylaş
Yerli ve milli tren seti 25'e ulaşacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yolu araçlarının üretiminde teknolojiyi tasarlayan, üreten ve geliştiren ülke konumuna yükseldiğini ve bu alanda atılan adımların meyvelerinin alındığını söyledi.

Uraloğlu, tamamen yerli ve milli olarak TÜRASAŞ tarafından üretilerek 27 Mayıs 2023’te yolculu seferlerine başlayan milli elektrikli setlerin Adapazarı ile Gebze arasında 10 aydır başarıyla hizmet verdiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

TASARIM ÇALIŞMALARI

Son teknolojinin kullanıldığı milli elektrikli setlerin 160 kilometre hız yapabildiğini belirten Uraloğlu, “İhtiyaca göre 3’lü, 4’lü, 5’li ve 6’lı araç sayısına sahip olarak üretilebiliyor. 5 araçtan oluşan her setimiz 324 yolcu taşıyor, uzun yolculuklar için restoran bulunuyor. Ayrıca işletme hızı 225 kilometre olan milli hızlı tren tasarım çalışmalarımız da devam ediyor. Kalitesiyle de yakın zamanda birçok ülkeye ihraç edilmeye başlayacak” dedi.

2030’A KADAR 56’YA ÇIKACAK

TÜRASAŞ tarafından imalatı ve testleri tamamlanan 3’üncü setin de 30 Mart 2024’te raylara inerek hizmet vermeye başladığını ifade eden Uraloğlu, şunları söyledi: “2025 yılı sonuna kadar 22 set daha yollarda olacak ve 2 yıl içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak. 2030 yılına kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak.”

Haberin Devamı