Ekonomi Yurt dışında yatırım planı

Yurt dışında yatırım planı

Paylaş
Yurt dışında yatırım planı

Konya ve İstanbul’da bugüne kadar 30 bin konut üreten Dağ Holding, önümüzdeki dönemde hem Türkiye hem de yurtdışında büyümeyi hedefliyor. / Meltem Kara Söyleyenoğlu- Posta

Gayrimenkul sektöründe 30 yılı geride bırakan holding, 2023 yılından itibaren yurtdışına da açılma planları yapıyor. Holdingin Türkiye ve yurtdışına yönelik yatırımlarını Dağ Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doğan Dağ ve Dağ Holding Yönetim Kurulu Üyesi Osman Dağ düzenledikleri toplantıda açıkladı.

Haberin Devamı

GLOBAL HEDEF

Türkiye’de daha fazla büyümek için yurtdışına açılacaklarını anlatan Doğan Dağ, “2008-2009 yıllarında Konya’nın çeperlerine sığmayıp ulusal bir firma olma yolunda atım atarken, şimdi uluslararası bir firma olma hedefindeyiz” dedi. Şu anda Almanya, Belçika ve İngiltere’de aktif çalışmalarının olduğunu anlatan Dağ, hedeflerinin Danimarka’da Kopenhag, Almanya’da ise Münih, Stuttgart, Berlin ve Frankfurt olduğunu ifade etti.

BERLİN’DEN TEKLİF

2023’te planlanmak üzere arsa maliyeti 150 milyon Euro olan bir yatırım hedeflerinin olduğunu anlatan Dağ, “Danimarka’da iki büyük belediye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Berlin’den de konut ihtiyacını karşılamamız için uygun fiyatla arazi tahsis edilebileceği yönünde teklif aldık. Faiz oranlarının yüksek olmasından dolayı Avrupa’da konut üretiminden geri çekildiler” diye konuştu.

Haberin Devamı

SIRADA FİRÜZKÖY VE SANCAKTEPE VAR

Şu anda taahhüt işleriyle birlikte Türkiye’de 18 noktada inşaat şantiyelerinin devam ettiğini belirten Osman Dağ ise yurtiçindeki projeler hakkında bilgi verdi. Geçen yıl İstanbul ve Konya’da iki projeye başladıklarını belirten Dağ, şu bilgileri verdi: “Bu senenin en büyük yatırımı olarak Emlak Konut’un; Firüzköy projesinin ilk etabının 1. kısım ihalesini 5.115 milyon lira hasılat bedeli ile aldık. Ayrıca kasım ayında Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi’nin İstanbul Sancaktepe’deki ihalesini 1.682 milyon lira ile en yüksek teklifi vererek kazandık. İstanbul’da ve Konya’da geleceğe yönelik 1.5 milyar TL değerinde arsa yatırımı yaptık. Konya’da bir yıl içerisinde 1 milyar TL değerinde bir yatırım daha hedefliyoruz.”

KONYA’DAKİ MERKEZ OTEL OLUYOR

Yatırımlarına turizm alanında da devam edeceklerini anlatan Osman Dağ, “Holding merkezimizi İstanbul’a taşımıştık. Konya’daki merkezimizi 150 yataklı bir otele çeviriyoruz. İşletmesini uluslararası bir marka yapacak” dedi.