Ekonomi Zarar gören çiftçilerin kredi borcu ertelendi

Zarar gören çiftçilerin kredi borcu ertelendi

Paylaş
Zarar gören çiftçilerin kredi borcu ertelendi

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören illerdeki çiftçilerin borçlarında ertelemeye gidildi.

Buna göre, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nce (Tarım Kredi) düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki kredi borçları 1 yıl ertelendi. Ertelenen tarımsal kredi borçlarına erteleme dönemi süresince vadesinden itibaren faiz uygulanmayacak. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar, 6 Şubat’tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

KİMLER YARARLANACAK?

Karardan, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa ile bağlı ilçelerinde tarımsal ürünleri-varlıkları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) veya Tarım ve Orman Bakanlığı’nın diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olup, üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kişi üreticiler, iktisadi işletmeler, birlik ve kooperatifler yararlanacak. Hasar tespiti amacıyla komisyonlar oluşturulacak. Hasar tespit komisyonu kararlarının, en geç 3 ay içinde hazırlanması gerekecek.

 

 

MÜRACAATA GEREK YOK

Karar kapsamında tanımlanan kredi borçlarının anapara toplamı 250 bin lira ve altında olan kişilerin kredileriyle ilgili erteleme işlemleri, banka veya Tarım Kredi’ye müracaatına ve herhangi bir hasar tespiti yapılmasına gerek bulunmadan ilgilisi tarafından resen gerçekleştirilecek. Kredi borçlarının anapara toplamı 250 bin 1 lira ve üzerinde olan, tarımsal varlıkları en az yüzde 30 ve üzeri zarar gören ve bu durumları il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenenlerin erteleme taleplerinin değerlendirilmesi için ilgisine göre banka veya Tarım Kredi’ye müracaat etmeleri gerekecek.

Haberin Devamı