Ekonomi Elinde euro olanlar dikkat

Elinde euro olanlar dikkat

Paylaş
Elinde euro olanlar dikkat

Merrill Lynch 2011 yılı finansal raporunu şu sıralarda açıklıyor. Kurumun Euro'ya ilişkin çok çarpıcı tahminleri var

Merrill Lynch raporuna göre, şu anda 2.05 lira ola Euro/TL paritesi haziran sonunda 1.62 liraya kadar gerileyecek. Yılı ise 1.80 liradan bitirecek.

Haberin Devamı

Merrill Lynch, Euro/Dolar paritesinin de mevcut 1.30 seviyesinden haziran sonunda 1.20'ye gerilemesini bekliyor.

TÜRKİYE İÇİN 'MEZUNİYET YILI' OLACAK

Raporun sunumu sırasında bir konuşma yapan Merrill Lynch Başekonomisti Türker Hamzaoğlu, 2011 yılının Türkiye için "Mezunuiyet Yılı" olacağını ve uzun süredir ekonomide yapılan reformaların bu sene Türkiye'yi 'yatırım yapılabilir ülke' notu ile taçlandırılacağını söyledi.

Hamzaoğlu, S&P ve Moody's Türkiye'nin kredi notlarını sırasıyla 'BB+' ve 'Ba1'e çıkaracağını Fitch'in ise 'BBB-'ye yükseltmesini bekledikleirni kaydetti.

2011’DE BÜYÜME YÜZDE 5.3 OLUR

Türker Hamzaoğlu, Türkiye’nin geçen yıl en hızlı büyüyen ülkeler arasında olduğunu, bu yıl da yine gelişmekte olan Avrupa bölgesinde Türkiye’nin en yüksek büyüme oranı yakalayacak ülke olacağını söyledi. 2011 yılına ilişkin büyüme tahminlerinin yüzde 5.3 olduğunu belirten Hamzaoğlu, küresel ekonominin 2011’de yüzde 4.3 büyümesini beklediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Ekonomi yönetiminin kriz sürecinden güven tazeleyerek çıktığını düşündüklerini vurgulayan Hamzaoğlu, “Özellikle IMF yardımı alınmadan bu noktalara gelinmesi bu kanıyı güçlendirdi. Yatırım yapılabilir ülke kategorisinde diğer ülkelerin notlarına bakıldığında Türkiye bu ülkelerin birçoğundan iyi” değerlendirmesinde bulundu.