Ekonomi Emeklilere ucuz konut

Emeklilere ucuz konut

Paylaş
Emeklilere ucuz konut

Türkiye’nin farklı noktalarında konut yapmayı sürdüren TOKİ’nin projeleri son sürat devam ediyor. Yıllarca çalışıp, kıdem tazminatı ve ikramiyesiyle günümüz şartlarında ev alamayan emekliler, TOKİ’nin en yakın takipçileri arasında

SAHİBİNİ BEKLİYOR


TOKİ her projeden dar gelirliler ve emekliler için konut ayırıyor. Anadolu’nun farklı şehirlerinde devam eden ve sahibini bekleyen projeler var. Bazıları tamamlanan bazıları ise inşaat halinde olan evler, emekli sahiplerini bekliyor. Önümüzdeki aylarda kura çekimi yapılıp teslim edilecek projelerle birlikte inşaatına yeni başlanacak projeler için geri sayım başladı. İşte merak edilen tüm detaylar...


7 KASIM'DA BELİRLENİYOR


Adana Sarıçam Emeklilere Özel Proje: Adana Sarıçam Buruk Mahallesi 825 adet konut projesinde emeklilere ayrılan 300 adet konuttan başvuru şartlarını taşıdıkları belirlenen 265 Emekli Hak sahibi için kura çekimi yapılacak. Emeklilere özel projede sadece 2 oda 1 salon daire seçenekleri var ve evler 121 bin liradan başlıyor. Evler kura ile satılacak. Hak sahipleri 7 Kasım’da noter huzurunda belirlenecek.


ZİRAAT ARACILIĞIYLA


Kura sonrasında emekli hak sahipleri, 13-24 Kasım tarihleri arasında satış sözleşmesi imzalama işlemleri yapılabilecek. Projede yer alan daireler için satış sözleşmeleri Ziraat Bankası’nın Sarıçam Şubesi’nde imzalanacak. Emekli grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecekler.


DAİRELER 2 +1 ŞEKLİNDE


Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü emekli konut projesi: 250 daireden meydana geliyor. Evler 2+1 şeklinde. Proje kapsamında satışa çıkan konutlar kura yöntemiyle satılacak. Kura çekilişi 10 Kasım’da yapılacak ve 16 Kasım-8 Aralık arasında sözleşme imzalanacak. Sözleşme imzalanıp o konutta oturulmaz ise TOKİ sözleşmeyi feshedebilecek.


TESLİMAT TARİHİ YAKLAŞTI


Hatay Reyhanlı emeklilere özel proje: 150 adet konut var. Daireler 2+1 olarak tasarlandı. Projede konut belirleme kuraları 30 Ekim’de çekilecek. Sözleşmeler Ziraat’in Reyhanlı Şubesi’nde 17 Kasım’a kadar imzalanacak. 240 ay vade imkanı olan projede peşinatlar da 2-17 Kasım arasında tahsil edilecek. İlk taksit Aralık 2017’de ödenecek.

BORÇ BİTENE KADAR SATIŞ YAPILAMIYOR


Kütahya İnköye emeklilere özel proje: 2+1 şeklinde 300 konut var. Projede yer alan daireler kura ile 28 Kasım’da sahiplerini bulacak. Emekli grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecekler.


250 LİRA TAKSİTLE HER YIL 15 BİN ADET


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, emekliye özel konutlarla ilgili şöyle dedi: “Evi olmayan emekliler için her projeden ayırdığımız konut oranı yüzde 25. 240 aya kadar vadeli satış yapılıyor. Taksit oranları ise 250 liradan başlıyor. Hedefimiz her yıl evi olmayan 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmak.”

Haberin Devamı