Yaşam Emekten ekmek

Emekten ekmek

Paylaş
Emekten ekmek

Bodrum'daki bir fırında yaklaşık 3 yıldır çalışan 2 çocuk annesi Fatma Eryılmaz, bir yıldan bu yana da kürekçi olarak görev yapıyor

Ortakent-Yahşi beldesindeki yaşayan 30 yaşındaki Fatma Eryılmaz, 3 yıldan bu yana ailesinin geçimine katkı sağlayabilmek için fırında çalışıyor. Fırında erkekleri görmeye alışık vatandaşlar, günde 2 bine yakın ekmek çıkartan Eryılmaz’ı görünce şaşkınlık yaşıyor.

Haberin Devamı

İki çocuk annesi Eryılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıldır bulunduğu fırında son bir yıldır da kürekçi olarak çalıştığını söyledi. Ekmek yapmaya alışık olduğunu, işi de severek yaptığını dile getiren Eryılmaz, "Bodrum’a yerleştikten sonra fırında çalışmaya başladım. 3 yıldır burada çalışıyorum. Erkek işi yapmama rağmen işimden çok memnunum. Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki azimli olsunlar" dedi.

Eşinin de kendisini desteklediğini vurgulayan Eryılmaz, günde yaklaşık 10 saat çalıştığını kaydetti. Eyrılmaz, "Beni kürek sallarken gören müşteriler hayretle izliyor, çok şaşırıyor. Yorucu olsa da güzel. Hanımlara sesleniyorum, yapamayacağını düşünmesinler, herkes her işi yapabilir" ifadesini kullandı. Fırının sahibi Ramazan Demir ise yaklaşık 15 yıldır fırıncılık yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Eryılmaz ile 3 yıldır çalıştıklarını anlatan Demir, "Bu işi yapamayacağını hiç düşünmedim. Eli yatkındı, bu işi de burada öğrendi. Ben elimi kürekçilikten çektim, ona bıraktım. Bayan eli değen her şey daha güzel oluyor. Bütün fırıncı arkadaşlara tavsiye ediyorum" diye konuştu.

AA