Ekonomi Enerji ve su giderlerinde tasarruf ettiren proje: Greenox

Enerji ve su giderlerinde tasarruf ettiren proje: Greenox

Paylaş
Enerji ve su giderlerinde tasarruf ettiren proje: Greenox

Aycan ve Feres İş Ortaklığı’nın İstanbul Çeliktepe’de inşa ettiği Greenox projesi, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) tarafından Türkiye’nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifika almaya hak kazanan binası seçildi. Greenox, dikey orman konseptiyle inşa edildi.

Greenox’ta enerji, su ve hammadde kaynaklarının kullanımında verimlilik sağlanıyor. Buradan ev alanlar, enerji ve su giderlerinde yüzde 40’ı aşan tasarruf edecek. Proje ayrıca 25 bin 500 bitki ve 900 ağaca ev sahipliği yaparak yılda en az 2 bin 373 metreküp oksijen üretecek.

Aycan ve Feres İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Konsept Mimarı Salih Çıkman, şehir merkezinde yaşayan insanların yeşile ve oksijene duyduğu ihtiyaçtan yola çıkarak Greenox’u inşa ettiklerini söyleyerek, “Dünya çapında hayata geçen yeşil bina projelerini inceleyerek Greenox’u Türkiye’nin ilk dikey ormanı olarak projelendirdik. Greenox, yeni nesillere sağlıklı ve her anı yaşanmaya değer bir hayat veriyor” dedi.

IFC Türkiye Ülke Yöneticisi Jesper Kjaer ise Türkiye’de enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 33’ünün konutlar tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “Dünya Bankası ve IFC olarak Türkiye’nin iklim konusundaki hedeflerine ulaşmasını destekledik. Türkiye’de bu tip binaların yapılmasını teşvik edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı