Ekonomi Esnaf oto kiralama kuyruğuna girdi

Esnaf oto kiralama kuyruğuna girdi

Paylaş
Esnaf oto kiralama kuyruğuna girdi

Hafif ticari araç kiralanmasına izin çıkınca binlerce esnaf ve orta boy işletme araç kiralama için sipariş kuyruğuna girdi. Oto kiralama şirketleri taleplere yetişmek için bu yıl yaklaşık 45 bin araç satın alacak. Bu da 6 milyarlık yatırım demek / Murat Gülderen'in haberi...

Yeni yılla birlikte ticari araçların da kiralanmasına izin verilmesiyle filo işletmeleri yatırım musluklarını ardına kadar açtı. Şirketler, bu yıl kiralanmak üzere toplamda 45 bin sıfır araç satın alacak. Bu da yaklaşık 6 milyar liraya denk geliyor. Pazarın büyük oyuncularından Intercity’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Sadece biz 4 bini hafif ticari olmak üzere 20 bin araç alacağız. Bunun için 440 milyon Euro (2 milyar 640 bin lira) bütçe ayırdık” dedi.

Haberin Devamı

PLANLAR GENİŞLEDİ

2019’un hafif ticari araç kiralama yılı olacağına dikkat çeken Vural Ak, şöyle devam etti: “Şuan yüzlerce müşteri ile görüşmemiz başladı. Bunun etkisiyle pazar yüzde 40 büyüyecek. Bu durum KOBİ’leri de küçük esnafı da büyütecek. Çünkü araç satın alma yatırımları başka yöne kaydırılacak. Halihazırda 400 bin araç ile sektörün büyüklüğü 10 milyar dolara ulaştı. Bizim ciromuz ise geçen yıl 400 milyon dolardı.”

EN BÜYÜK PAZAR

Aynı zamanda araba yarışlarından ikinci el araç satışlarına, tarımdan müzeciliğe kadar pek çok alanda hizmet verdiklerini de anlatan Vural Ak, şu bilgileri verdi: “Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapmış Tuzla’daki İstanbul Park pistini 2023’e kadar işletme hakkımız var. Burayı aynı zamanda Türkiye’nin en büyük 2’nci el araba satış merkezi yaptık. Adını da İstanbul Park Oto Pazarı koyduk. Burada 3500-4000 adet araba sergileniyor.”

Haberin Devamı

A'DAN Z'YE HİZMET

sattıkları her araca en az 1 yıl ekstra garanti verdiklerini de vurgulayan Vural ak “Otomobili 15 gün kullandıktan sonra geri getirip iade edebiliyorsunuz. ıntercity olarak yılda ortalama 18 bin araba satıyoruz. Geçen yıl toplamda 5.5 milyon ikinci el araç satılmıştı. Buraya isteyen kendi arabasını da getirip koyabiliyor. Banka da, noter de ekspertiz hizmeti de var” dedi.

40 BİN KİŞİYE EĞİTİM

Vural ak, İstanbul Park’ta ayrıca yılda 40 bin kişiye güvenli sürüş eğitimleri verildikleri akademi kurduklarını da anlattı.ak “halihazırda onlarca şirket, bünyelerine alacağı taksi, otobüs, ambulans, öğrenci ve işçi servisi, hafriyat kamyonu,Tır, dozer, ekskavatör, arazi taşıtları ve motosiklet sürücülerini ehliyetleri olsa dahi önce burada eğitiyor” dedi.