Sağlık Esrar kullananlar 'daha depresif olmuyor'

Esrar kullananlar 'daha depresif olmuyor'

Paylaş
Esrar kullananlar 'daha depresif olmuyor'

ABD'de yapılan bir araştırma, erken yaşta esrar kullananların ileri yaşlarda esrar kullanmayanlara oranla depresyon, psikoz veya astım gibi rahatsızlıklara yakalanma oranlarının daha yüksek olmadığını ortaya koydu

Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan araştırmada, 408 erkeğin 14 ila 36 yaş arası dönemleri incelendi. Araştırmaya katılanların yüzde 22'sinin kronik esrar kullanıcısı oldukları ve her hafta esrar tükettikleri belirtildi.

Independent gazetesinde yer alan habere göre araştırma ekibinin başındaki isim Jordan Bechtold sonuçların 'şaşırtıcı' olduğunu söyledi.

Bechtold, "Ergenlik dönemlerinde ne sıklıkla esrar kullandıklarına bakılmaksızın, elde ettiğimiz veriler esrar kullananlar ve kullanmayanlar arasında zihinsel veya fiziksel sağlık sorunu farkı olmadığını gösterdi" dedi.

Araştırmacılar, yalnızca 30 yaşlarının ortasında erkekleri inceledikleri ve kadınları incelemeye dâhil etmedikleri için sonuçların kesin olarak doğru kabul edilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Esrar kullanımı ABD'nin Alaska, Colorado, Washington ve Columbia eyaletlerinde serbest.

Doktor Bechtold, "Esrar kullanımının yasallaşması konusundaki tartışmalarda bilgilenmeye yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat çok karmaşık bir mesele ve araştırma tek başına değerlendirilmemelidir" diye konuştu.

BBC Türkçe

Haberin Devamı