Ekonomi Evim Türkiye Fuarı'na Avrupa'dan ziyaretçi akını

Evim Türkiye Fuarı'na Avrupa'dan ziyaretçi akını

Paylaş
Evim Türkiye Fuarı'na Avrupa'dan ziyaretçi akını

İlk gününde Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarından yoğun ilgi gören Evim Türkiye’ye sadece Düsseldorf’tan değil Dortmund, Berlin, Köln, Essen gibi diğer şehirlerden hatta birçok Avrupa ülkesinden ziyaretçi akını oldu. Fuar girişinde kapıda uzun kuyruklar oluştu / Meltem Kara'nın haberi...

Türkiye’deki gayrimenkul fırsatlarını Avrupa’ya taşıyan ve önceki gün açılan Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, ilk gününde binlerce ziyaretçiyi ağırlarken, ev almak isteyenlerden yoğun ilgi gördü. Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen fuara Berlin, Köln, Essen, Dortmund gibi diğer şehirlerden gelenler olurken, Hollanda, İsveç, Belçika, İngiltere, Avusturya’dan bile ziyaretçiler geldi. Kapı girişinde kayıt için uzun kuyruklar oluştu.

Haberin Devamı

YOĞUN KATILIM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği, Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık işbirliği, Lineadecor stratejik ortaklığı ve Türk Hava Yolları resmi ulaşım sponsorluğunda hayata geçirilen Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, Almanya’nın Düsseldorf kentinde ikinci gününde de yoğun katılıma sahne oldu. Fuar, Messe Düsseldorf’ta 4 bin 900 metrekare alanda bugün akşama kadar gezilebilecek. Fuarda Türkiye’nin önde gelen 76 gayrimenkul firmasının 100’ün üzerindeki projesi görücüye çıkarılıyor.

KONSOLOSLUK BİLGİLENDİRDİ

Evim Türkiye Fuarı’nı ziyaret eden gurbetçiler, özellikle konsoloslukların kişiye özel gönderdiği e-posta bildirimleri ve televizyon reklamları aracılığıyla fuardan haberdar olduklarını ifade etti. Kendilerine sunulan gayrimenkul fırsatlarını yerinde görmek için fuara akın eden yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki yatırım imkanlarını inceledi.

Haberin Devamı

FIRSATLARI YERİNDE İNCELEDİLER

Fuar alanında konuştuğumuz ziyaretçilerden Feray-Okan Ürkmez çifti, fuarı çok beğendiklerini ve fırsatlara baktıklarını belirterek, “Fikir edinmek için fuarı dolaştık. Türkiye’de yatırım yapmayı düşünüyoruz” dedi. Fuarın bilgisini konsolosluktan aldıklarını belirten Naciye çetin, eşiyle birlikte fuarı gezmeye geldiklerini söyledi. özellikle İstanbul’da gayrimenkul yatırımı için proje baktıklarını anlatan çetin, “Fırsatlara bakacağız.Yatırım yapmak istiyoruz ama ödeme sisteminin bize uygun olması lazım” diye konuştu. daha önce İstanbul’dan bir projeden daire aldıklarını, izin dönemlerinde Türkiye’yi ziyaret ettiklerinde bu daireyi kullandıklarını ifade eden Serdal-Birsel Karadeniz çifti de “Düsseldorf Konsolosluğu’nun yaptığı bilgilendirme sonucunda fuardan haberimiz oldu. Fuarı çok güzel bulduk. Zaten daha önce yatırım yapmıştık, şimdi de ileriye dönük fikir almak için fuarı gezdik” dedi.

DEVAMI DA PLANLANIYOR

Demirören Medya Gazete Reklam Satış Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, Demirören Medya olarak, pek çok projede inşaat sektörü ile yakın işbirliği kurduklarına dikkat çekerken, şu değerlendirmeyi yaptı: “Evim Türkiye, bizim için milli anlamı olan bir proje. Almanya’da yaşayan vatandaşlarımıza uygun fırsatlarla memleketlerinde yatırım yapma fırsatı sunuyoruz. Fuara gösterilen ilgiden çok memnunuz. Messe Düsseldorf’ta ilkini düzenlediğimiz Evim Türkiye fuarının devamını da planlıyoruz. Pek yakında Avrupa’nın farklı noktalarında gerçekleştireceğimiz evim Türkiye fuar takvimini de açıklayacağız.”

Haberin Devamı

İstexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, İstexpo olarak dünyanın pek çok yerinde fuarlar düzenlediklerini hatırlatırken, Düsseldorf’un hem Avrupa’nın en önemli fuar merkezlerinden, hem de Türk nüfusunun en yoğun yaşadığı bölgelerden olduğunu ifade etti. sezen, “Evim Türkiye ekibi olarak fuara gösterilen ilgiden mutluyuz. sadece Düsseldorf’tan değil, Almanya’nın pek çok şehrinden, hatta birçok Avrupa ülkesinden katılım var. Bu da bizi evim Türkiye’nin bir sonraki etaplarını gerçekleştirmek konusunda cesaretlendiriyor”

ÜNLÜ İSİMLERDEN YATIRIM ÇAĞRISI

Haberin Devamı

Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na ünlü isimler de katılarak gurbetçilerle bir araya geldi. Gurbetçiler Demirören Medya standında, Kanal D’nin sevilen dizisi Çocuklar Duymasın’ın ekibi Pınar Altuğ, Tamer Karadağlı, Birol Güven, Zeyno Gönenç ve Volkan Severcan’ın yanı sıra oyuncu Wilma Elles, Mr. Jade, Şoray Uzun, Yağmur Atacan ve futbolcu Hamit Altıntop ile birlikte bol bol fotoğraf çektirdi. Ünlü isimler, gurbetçileri yatırıma çağırdı.

TÜRKİYE'DE GİBİ

Birol Güven ise “İnşallah burada yaşayan vatandaşlarımız yatırımlarını memleketimize yaparlar. çok güzel bir ortam ve atmosfer var. türkiye’de gibiyiz” diye konuştu. Zeyno Günenç, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımız için çok güzel bir adım atıldığını söyledi. Volkan Severcan, yeni kampanyaları ve yabancılara yönelik çok önemli fırsatların olduğunu bu fuarda öğrendiklerini ifade etti.

YATIRIMIM İKİYE KATLANDI

Evim Türkiye Fuarı’nda çok büyük kazanç fırsatları olduğunu anlatan Wilma Elles, “Ben de zaten Türkiye’de daire ve dükkan aldım.Yatırımlarım Türkiye’de en az ikiye katladı” dedi. Şoray Uzun da “Yerli ve yabancı potansiyel alıcıların evlerinin Türkiye’de olmaları konusunda fuarı son derece anlamlı buldum” diye konuştu.

Haberin Devamı

HER ZAMAN KAZANDIRIR

Evim Türkiye Fuarı’nı çok beğendiğini dile getiren Pınar Altuğ, gayrimenkul yatırımının her zaman iyi fikir olduğunu, yurt dışında yaşayan Türkler için de Türkiye’de ev almanın mantıklı olduğunu söyledi. Tamer Karadağlı ise fuara ilginin harika olduğunu belirterek, fuardan ev bakmadan dönmeyeceklerini de belirtti.