Yaşam Facebook daha az kar etti

Facebook daha az kar etti

Paylaş
Facebook daha az kar etti

Facebook reklam gelirlerini büyük oranda artırdığı 2012'de bir önceki yıla göre daha az kâr elde etti

Facebook'un çarşamba günü açıklanan bilanço verileri, şirketin 2012 yılında reklam gelirlerini büyük oranda artırdığını, araştırma ve geliştirme alanındaki harcamaları nedeniyle kârlarında düşme olduğunu gösterdi. Sosyal paylaşım sitesi, 2011 yılında 302 milyon dolar kâr elde etmişti; bu rakam 2012'de 64 milyon dolara geriledi. Gelirler, 2012'de yüzde 40 oranında artarak 1 milyar 600 milyon dolara yükseldi. Bir önceki seneye göre yüzde 41 oranında artış gösteren reklam gelirlerinin dörtte biri, cep telefonu gibi, taşınabilir platformlarda elde edildi.

Haberin Devamı

'MOBİL HASILA DAHA YÜKSEK OLMALI'

Rakamların açıklanması ardından New York Borsası'ndaki seans sonrası işlemlerde hisse senedi değerleri yüzde 6 oranında düştü; borsa açıldığında düşüşün devam etmesi bekleniyor. Bilanço rakamlarının açıklanması ardından kağıtlar yüzde 6 oranında değer kaybetti. Facebook hisseleri, Mayıs 2012'de borsaya sürülmesi ardından sene içinde düşüş kaydetmiş, daha sonra toparlanarak kağıt başına 31 dolar seviyesine yerleşmişti. Facebook'un, taşınabilir platformlarda giderek daha fazla kullanılmaya başlamasının sunduğu imkanları şirkete mal etme yeteneğini ifade eden mobil hasıla, toplam gelirin yüzde 23'ünü oluşturdu. Raymond James adlı kuruluştan Aaron Kessler rakamları değerlendirirken "Mobil hasılanın daha yüksek olmasının beklendiğini" söylüyor.

Haberin Devamı

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Mobil şirket olduk Facebook'un kurucularından Mark Zuckerberg, "2012'de bir milyar kişi arasında bağlantı kurduk ve mobil şirket olduk" dedi. Zuckerberg, "2013'e iyi bir ivmeyle girdik; daha güçlü ve daha değerli bir şirket olma amacımıza ulaşmak için yatırımlarımızı sürdüreceğiz" şeklinde açıklama yaptı.