Ekonomi FED'in fazi açıklaması TL'ye yaradı

FED'in fazi açıklaması TL'ye yaradı

Paylaş
FED'in fazi açıklaması TL'ye yaradı

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faizleri bu yıl artırmada kararlı olduğu, ancak "aceleci" davranmayacağını açıklaması liraya yaradı

FED'in Aralık ayı para politikası kurulu toplantısına ilişkin tutanakların açıklanmasından önce 2.33 lira sınırında olan dolar, açıklamanın ardından yönünü aşağı çevirdi.

Haberin Devamı

Dolar 2.32 liranın da altına çekilerek 2.3180 - 2.3190 aralığına inerken, euro 2.7370 lira dolayında işlem gördü ve yarı yarıya bu iki para biriminden oluyan döviz sepeti 2.53 düzeyinin altına çekildi.

FED'in 16-17 Aralık'ta yaptığı para politikası kurulu toplantısının tutanaklarında, banka yetkililerinin gözden geçirdikleri tüm verilerin ABD ekonomisinin durumunu koruduğunu gösterdiği belirtildi.

Tutanaklarda ayrıca, petrol fiyatlarındaki düşüşün FED'in enflasyonda artış hedefinden uzaklaştırdığı, ancak yaratılan istihdam ile tüketicilerin harcama yapmaya hazır göründükleri ve yatırımların da istikrarlı olduğu vurgulandı.

ABD Merkez Bankası'nın Aralık'taki para politikası toplantısının ardından yapılan açıklamada, borçlanma maliyetlerinin ne zaman yükseltileceği konusunda karar verileceği zaman "sabırlı" olunacağı belirtilmişti.

Haberin Devamı

DHA