Futbol Fenerbahçe evinde Alanyaspor'u rahat geçti
Paylaş
Fenerbahçe evinde Alanyaspor'u rahat geçti

UEFA Avrupa Ligi'nde Anderlecht'i yenerek moral bulan Fenerbahçe ligin 12. haftasında evinde Alanyaspor'u konuk etti. Sarı-Lacivertli ekip Ayew ve Frey'in golleriyle sahadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı

Fenerbahçe 2 - 0 Alanyaspor

Haberin Devamı

88.DK: Fenerbahçe'de Mehmet Topal orta alan mücadelesinde rakibi Lucas Villafanez'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

83.DK: Ev sahibi ekipte son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Islam Slimani oyundan alınırken yerine Mehmet Topal oyuna dahil oluyor.

77.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Baiano ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Papiss Cisse yükselerek kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Harun Tekin meşin yuvarlağı üst direğin hemen altından çıkartmayı başarıyor.

62.DK: Djalma Campos'un pası ile sağ çaprazda topla buluşan Lucas Villafanez bekletmeden havadan pasını ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen arkadaşı Efecan Karaca'ya gönderiyor. Efecen topla buluşur buluşmaz vuruşunu yapıyor ancak kaleci Harun Tekin gole izin vermiyor.

Haberin Devamı

58.DK: Baiano sağ kanatta topla buluşuyor ve bekletmeden ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Savunmada Andre Ayew'in karşıladığı top ceza yayının biraz gerisindeki Giorgos Tzavellas'in önüne düşüyor. Giorgos Tzavellas gelişine çok sert vuruyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

52.DK: Fenerbahçe'de zorunlu oyuncu değişikliği. Şener oyundan çıkıyor İsmail oyuna giriyor

İkinci yarı başladı.

İlk yarı sona erdi.

39.DK: Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Mathieu Valbuena sağ ayağının içi ile vuruşunu yapıyor ancak kaleci Haydar Yılmaz meşin yuvarlağı kontrol etmekte zorlanmıyor.

30.DK: GOL! Fenerbahçe Frey'le farkı 2'ye çıkarıyor. Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Mathieu Valbuena ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Michael Frey yükseliyor ve kaleciden önce kafa vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.

19.DK: GOL! Fenerbahçe Ayew'le öne geçiyor. Fenerbahçe, Andre Ayew ile öne geçiyor! Mauricio Isla'nın pası ile sağ çaprazda topla buluşan Andre Ayew meşin yuvarlağı ceza sahası çizgisine paralel sürerek sol ağayının içi ile vuruşunu yapıyor ve kaleci Haydar Yılmaz'ın müdahalesine rağmen top sol köşeden filelerle buluşuyor.

Haberin Devamı

17.DK: Aytemiz Alanyaspor'da Ceyhun Gülselam rakibi Mathieu Valbuena'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

9.DK: Savunma arasına atılan pası ceza sahası içi sağ tarafında kontrol eden Andre Ayew son çizgiye inerek ortasını altıpas sol çaprazındaki arkadaşı Michael Frey'e gönderiyor. Meşin yuvarlağı kontrol eden Michael Frey rakibini geçmek istiyor ancak başarılı olamıyor.

1.DK: Maç başladı. Her iki takıma da başarılar

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Harun, Hasan Ali, Neustadter, Skrtel, Şener, Isla, Eljif, Ayew, Valbuena, Frey, Slimani

Alanyaspor: Haydar, Nsakala, Merih, Tzavellas, Baiano, Ceyhun, Maniatis, Efecan, Djalma Campos, Fernandes, Cisse

ARTIK KAZANMA ZAMANI'

Phillip Cocu ile yolların ayrılması sonrasında teknik direktörlük görevine getirilen Erwin Koeman, Aytemiz Alanyaspor maçına büyük önem veriyor.

Süper Lig’de uzun süredir galip gelemeyen Sarı-Lacivertliler’de Koeman, taraftarın desteğiyle bu hasrete son vermek istediklerini belirtip, “Artık kazanma zamanı. Hiçbir mazeretimiz olmamalı, olmayacak da... Taraftarımızı yanımıza alıp, camia ve kulübümüz için savaşacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘BİR ÜST SEVİYEYE ÇIKMALIYIZ’

“Bu karşılaşmayı kazanmamız halinde Süper Lig’e tekrar bir dönüş yapma şansı yakalayacağız” diyerek sözlerine devam eden tecrübeli çalıştırıcı, “Ligdeki durumumuz elbette bize ve camiamıza yakışmıyor.

Galatasaray derbisinde ve Anderlecht maçındaki oyunumuzu bir üst seviyeye yükseltip, bir an önce ligde üst sıralara çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

KULUBEDE MUSTAFA CAMUNAK

Ligde kötü günler geçiren ve bir an önce puan ya da puanlar almak isteyen Alanyaspor, Mesut Bakkal’la yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük koltuğuna Sergen Yalçın’ı getirmişti.

Ancak önceki gün imzayı atan Yalçın, Fenerbahçe mücadelesinden sonra takımın başına geçeceğini belirtti. Tecrübeli hocanın yokluğunda ise Fenerbahçe karşısında yedek kulübesinde Alanya’nın U21 takımını çalıştıran Mustafa Camunak’ın olacağı bildirildi.

6 GOLÜN 4'ÜNDE EFECAN VAR

Haberin Devamı

Bu sezon Alanyaspor’un attığı altı golün dördüne asist yapan Efecan Karaca (%66,7), Süper Lig genelinde bu alanda en yüksek orana sahip oyuncu konumunda.

Efecan takımının bu zorlu mücadeledeki en kilit isimlerinden biri olacak Efecan’lı Akdeniz temsilcisi, attığı 6 golle ligde en az gol atan ve 31 şutla da en az isabetli şut çeken takım konumunda yer alıyor.