indiatimes'ın aktardığı bilgilere göre zencefil ve zerdeçal, güç dolu bir baharat ve harika bir şifacı... Bu baharatlar kanımızı temizliyor ve iyileşme sürecini hızlandırıyor. Zerdeçalda bulunan curcumin adlı bir bileşik, iltihaplanma ve vücutta meydana gelen herhangi bir enfeksiyon durumuyla savaşabiliyor. Zerdeçal ayrıca kırmızı kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı oluyor. Zencefil ve zerdeçal bir araya geldiğinde ise sağlık açısından faydaları neredeyse ikiye katlanıyor. Zencefilin içerdiği antioksidan, kalp ve damar sağlığı için de fayda sağlıyor. 1/2 çay kaşığı zerdeçal ve zencefil tozunu bir bardak ılık sütle karıştırın ve için. Bu içecek karaciğerin optimal çalışmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda bu içecek damarlarda biriken kolesterol seviyesinin de hızla düşmesine yardımcı oluyor. 2 litre musluk suyuKabuğu soyulmuş 4 limon (mümkünse organik)Küçük bir parça zencefil ve zerdeçal4 diş sarımsak Lavaboda, akan suyun altında limonları fırçalayın ve zencefili ve zerdeçalı yıkayın. Onları dilimler haline getirip karıştırıyoruz. Soyulmuş sarımsağı ekleyin ve diğer malzemelerle birlikte blendere koyun. Her şeyi iyice karıştırıp tencereye koyuyoruz. Doğranmış malzemeleri suyla dökün ve ısıtın ancak kaynamalarına izin vermeyin. Soğutulmuş sıvıyı bir süzgeçten geçirin ve şurubu cam şişelere dökün. Çözeltiyi buzdolabında saklayın. Her kullanımdan önce şişeyi sallayın. Günde yarım bardak şurup içmeliyiz. Aç karnına veya yemekten 2 saat önce kullanmak en iyisidir. Sarımsak ve zencefil, her ikisi de sağlık açısından bir dizi potansiyel fayda sağlayabilen doğal besinlerdir. İşte sarımsak ve zencefilin bazı önemli faydaları: Sarımsak, vücudu serbest radikallere karşı koruyabilen güçlü antioksidan özelliklere sahiptir.KARDİYOVASKÜLER SAĞLIK: Sarımsak, kan basıncını düşürebilir, kolesterol seviyelerini dengeleyebilir ve kalp-damar sağlığını destekleyebilir. Sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere sahip olabilir ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı koruma sağlayabilir. Sarımsak, iltihaplanmayı azaltıcı özelliklere sahip olabilir, bu da birçok sağlık sorununun önlenmesine yardımcı olabilir. Bazı araştırmalara göre, sarımsak tüketimi bazı kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Zencefil, mide bulantısını hafifletebilir ve sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı etkilere sahip olabilir.ANTİ-İNFLAMATUAR ÖZELLİKLER: Zencefil, iltihaplanma ile mücadelede yardımcı olabilir, özellikle eklem iltihapları gibi durumlarda.