Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmada yeşil, siyah ve oolong çayları için birkaç demleme yöntemini karşılaştırıldı. Bilim adamları, soğuk suda demlemenin, başta yeşil ve siyah çeşitler olmak üzere tüm çaylarda fenolik bileşikleri ve antioksidan aktiviteyi arttırdığını buldu.
Bu bulgular, soğuk demlenmiş yeşil çayın, sıcak demlenmiş çaydan daha yüksek kateşinler, flavonoidler ve diğer antioksidanlar içerdiğini gösteriyor.
Ayrıca, soğuk yeşil çay daha az kafein içeriyor, bu da kafein duyarlılığı olan kişilerin yeşil çayı daha rahat tüketmesini sağlayabiliyor.
Basitçe söylemek gerekirse, soğuk demlenmiş çay size kahve, siyah çay veya sıcak yeşil çay ile ilgili gerginlik ve endişe düzeyi vermiyor.