Bir lokmasında milyonlarca antioksidan var! Vücudu jel gibi kaplayıp yaşlanmayı geciktiriyor, herkes ona doğal antibiyotik diyor...

Havaların soğuması ile hastalıklarda artış yaşanmaya başlandı. Hastalıklardan korunmak isteyenler "doğal antibiyotik" olarak görülen sakatata yönelmeye başladılar.

Kış aylarının vazgeçilmez besinleri arasında yer alan sakatat, zengin vitamin ve mineral içeriği dolayısıyla "doğal antibiyotik" olarak da tanımlanıyor. Erzincan’da kelle, paça, ciğer, yürek, böbrek ve işkembe gibi sakatatlar müşteriler için özenle hazırlanıyor.

Sabahın erken saatlerinde başlayan sakatat hazırlama telaşı, akşama kadar devam ediyor.

“SUYUN FAYDASI AYRI ETİN FAYDASI AYRI”
İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren bir besin olarak bilindiğini aktaran sakatat satıcısı Selim Erdoğan, “Havaların soğumasıyla bizim işlerimizde de hareketlilik başlar.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte en çok tüketilen ürünlerimiz kelle paça ve pöç. Çünkü, bu ürünler düdüklüde pişirildiği zaman kemiğinden ayrılarak suyu ayrı faydası oluyor, etinin ayrı bir faydası oluyor.

Bu pişirilen ürünün suyu daha çok vitaminli ve daha çok faydalı. Eti ise ayrı tüketiliyor. Pöç dediğimiz ürün dananın kuyruk kısmından çıkan bir bölümdür, daha çok lezzetli ve daha çok faydalıdır” dedi.

BİRÇOK HASTALIĞIN DEVASI
Sakatatın birçok rahatsızlıklara faydalı olduğunu anlatan Selim Erdoğan, "Sakatat Türkiye’de en güzel tutulan ürünlerden birisidir.

Ciğerimiz zaten her kesimde bilindiği üzere tutulan ve tüketilen bir üründür. Pişirildiğinde çok lezzetli ve faydalıdır.

KIŞ AYLARININ EN ÇOK TÜKETİLENİ
Paça ve kelleye baktığımızda kış aylarında en çok tüketilen ürünler arasında. Bu ürün ise hem eti, hem suyu protein olarak tüketiliyor. Tüm vücuda jel gibi yayılan bir besin kaynağı olduğu biliniyor.

Sakatat deyince kış aylarında daha fazla tüketilen bu ürün, genel olarak da birçok üründen daha faydalı olarak görülür" şeklinde konuştu.

DAYANIKLILIK VE GÜÇ:
Sakatlıkla yaşamak, bireylerin zorluklarla baş etme konusunda büyük bir dayanıklılık ve içsel güç geliştirmelerine neden olabilir. Engellerle mücadele etmek, kişinin zorluklara karşı direncini artırabilir.

EMPATİ VE ANLAYIŞ:
Sakat bireyler, başkalarının zorluklarına daha derin bir anlayış geliştirebilirler. Bu durum, empati ve hoşgörü yeteneklerini artırabilir ve toplumsal bağları güçlendirebilir.

YARATICILIK VE PROBLEM ÇÖZME YETENEĞİ:
Engellerle karşılaşan bireyler, çeşitli zorlukları aşmak için yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirebilirler.

Bu durum, hayatlarını daha etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı olabilir.