Yaylada otlamış ve sütten kesilmiş kuzuların etinden hazırlanan ve gün ağarmadan servis edilmesinden dolayı uykudan feragat ettiren lezzet olarak adlandırılan büryan kebabı, yıllardır değişmeyen lezzetiyle ramazan ayında da iftar sofralarını süslüyor. Büryanı pişirmek üzere özel olarak hazırladığımız kuyu şeklindeki tandırımızı yakıyoruz. Büryanın kaşita, balıksırtı, kaburga ve tarak gibi bölümleri ve her bölümün ayrı bir müşterisi var diyen Kayaalp, talebe göre servisi hazırladıklarını kaydetti. Siirt'e bir iş nedeniyle geldiğimde aileme buradan büryan almak istedim. Büryanı paketleyip götürüyorum. Kafalarındaki imaj değişti. Artık Siirt'e geldiğimde herkes büryan istiyor ifadelerini kullanan Ünlü, herkesin mutlaka bu lezzetle tanışması gerektiğini dile getirdi. Bursa'da yaşayan İsmail Aydın da bugüne kadar tanışmadığı lezzeti yerinde tatmak için kente geldiğini bildirdi. Hayatımda hiç büryan yemedim ama Bursa'da Siirt'e büryan yemeğe geldik. Çok lezzetli olduğundan söz etmişlerdi. Bugün de ilk kez tadına baktım, gerçekten de çok lezzetli. Yapanın ellerine sağlık diyen Aydın, bu lezzeti herkese tavsiye ettiğini aktardı.