Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yoğurt çorbası tarifi, sucuklu kuru fasulye tarifi, domatesli şehriye pilavı tarifi, çikolatalı çörek tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yoğurt çorbası tarifi, sucuklu kuru fasulye tarifi, domatesli şehriye pilavı tarifi, çikolatalı çörek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yoğurt çorbası malzemeler4 yemek kaşığı pirinç1 yemek kaşığı un1,5 su bardağı yoğurt3,5 su bardağı su1 çay kaşığı tuzYoğurt çorbası üzeri için:2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kuru naneYOĞURT ÇORBASI YAPILIŞIOrta boy bir tencerenin içerisine pirinçleri koyun. Üzerine suyu ilave edin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kabın içerisine yoğurt ve unu aktarın. Güzelce çırpın ve içerisinde unun topaklanmamasına dikkat edin. Ocağın üzerinde pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp yavaşça yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırın. Ardından bu işlemi birkaç kepçe daha ilave ederek gerçekleştirin. Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli ve yavaş bir şekilde, incecik bir ip halinde dökerek bir yandan da karıştırın. Bu şekilde tüm yoğurdu ilave ettikten sonra kaynayana kadar güzelce karıştırın. Kıvamı size koyu gelirse bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Kaynadıktan sonra içerisine tuzunu ilave edin. Ayrı bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek hafifçe yakın. Elde ettiğiniz bu sosu çorbanın üzerine gezdirin. Fırında sucuklu kuru fasulye malzemeler2 su bardağı kuru fasulye1 tane kuru soğan1 tane parmak sucuk1 çorba kaşığı salça1 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı acı pul biber3-4 tane acı saksı biberiFIRINDA SUCUKLU KURU FASULYE YAPILIŞIKuru fasulye akşamdan ılık suyla ıslatılır ve sabah suyu süzülüp üzerine sıcak su konup tencerede kısık ateşte 45 dakika haşlanır. Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytin yağında pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine kesilmiş sucuklar eklenir, salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve doğranmış acı saksı biberi ilave edilir. Üzerine haşlanmış fasulyeleri ekleyip bir 5 dakika daha kaynatın. Küçük güveçlere tenceredeki fasulyeleri pay edin ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Domatesli arpa şehriye pilavı malzemeler2 su bardağı arpa şehriye1 su bardağı domates rendesi2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)1 adet çarliston biber1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağTuzDOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIBiberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin. Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın. Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) Ocağın altını kapatın. 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın. Çikolatalı çörek malzemeler1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı toz şeker1 paket instant maya1 çay bardağı erimiş tereyağı3,5 su bardağı un1 paket vanilyaİçi için;Sürülebilir çikolata1 çay bardağı kıyılmış fındıkÜzeri için;1 yumurta sarısı1 tatlı kaşığı sütSusamÇİKOLATALI ÇÖREK YAPILIŞIİlk olarak hamur malzemeleri ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.Hamuru hazırladıktan sonra 34 x 40 ölçüsünde dikdörtgen şekilde açın.Hamuru şeritler halinde 10 cm uzunluğunda kesin.Kesik atılan kısma sürülebilir çikolata sürün. 1 çay bardağı kadar da kıyılmış fındık için serpiştirin.Daha sonra rulo şeklinde sarıp kesik kısımları da tek tek kapatın.Ardından büyük simit şekline getirip yağlı kağıt serili tepsiye alın.Üzeri için 1 yumurta sarısı ile 1 tatlı kaşığı sütü karıştırıp fırçayla sürün.En son susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.