Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size mercimek çorbası tarifi, ayvalı kereviz yemeği tarifi, salçalı makarna tarifi ve ağlayan kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Süzme mercimek çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Ayvalı kereviz malzemeler1 adet büyük kereviz1 adet ayva2 adet küçük havuç1 adet patatesOrta boy 1 adet soğan2 diş sarımsakZeytinyağı1.5-2 bardak suTuzKarabiberPul biber (isteğe göre)Terbiyesi için:2 adet iri mandalinanın suyuYarım limonun suyu1 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı toz şekerAYVALI KEREVİZ YAPILIŞIAyva ve kereviz iri bir şekilde doğrayın, limonlu suda bekletin.Havuçları ve patatesi çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında hafif kavrun.Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip biraz daha kavrun.Limonlu suda beklemiş olan ayva ve kereviz dilimlerini tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.Bu aşamada tuz ekleyin.Terbiye için gerekli malzemeler bir kasede karıştırın ve tencereye ilave edin.Ardından 1.5 su bardağı sıcak su ilave edin.Karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin.Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin.Kerevizlerin yumuşamasına göre ocağın altını kapatın.Ocağı kapattıktan sonra üzerinde zeytinyağı gezdirin ve tencerenin kapağını kapatın.Yemeği yarım saat, 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Salçalı makarna malzemeler1 paket makarnaTereyağSıvıyağSalça (domates ve biber)Tuz6 su bardağı kaynamış suSALÇALI MAKARNA YAPILIŞITencereye kaynamış suyu ekleyin orta ateşte kaynatmaya devam edin.Suyun içine sıvıyağ ve tuz ekleyin. Kaynayan suya makarnaları dökün ve ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.Haşlanan makarnayı süzgeçe alıp makarna suyundan 1 çay bardağı ayırın ve haşladığınız tencereye tereyağ ekleyip eritin.Üzerine salçalardan ekleyin ve biraz kavurun.Kavrulan salçanın üzerine biraz makarna suyundan ekleyin, kıvamını kendi isteğinize göre verin.Makarnaları üstüne ekleyin ve 1 - 2 dakika karıştırdıktan sonra sıcak servis edin. Ağlayan kek malzemeler4 adet yumurta1 su bardağı şeker1/2 kahve fincanı sıvı yağ1/2 su bardağı süt1,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay bardağı kakaoAğlayan kek üzeri için2 paket krem şanti1 paket hazır çikolata sosuAĞLAYAN KEK YAPILIŞIYumurta ve şekeri güzelce çırpın. İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın.Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın.Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın.Kabarınca buzdolabına koyup bekletin. Bu arada kekinizi soğutun.Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün.Bir taraftan da çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın.Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın. Krem şantinin üzerine dökün.Dilimleyip servis edebilirsiniz.