Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (11 Haziran 2024)
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6666e8d8be6cc9152ad097f0.jpg)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, şakşuka ve magnolia tarifi.
![BUGÜN NE PİŞİRSEM DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6666e8d8be6cc9152ad097f4.jpg)
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün tarhana çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, şakşuka ve magnolia tarifi var.
![TARHANA ÇORBASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6666e8e5be6cc9152ad097f7.jpg)
TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Tarhana çorbası malzemeler
- 3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.
- 1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.
- 5 su bardağı su ilave edilir.
- Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.
- Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.
- 15 ile 20 dakika arasında pişirilir.
- 1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır.
![KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6666e8f0be6cc9152ad097fa.jpg)
KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV TARİFİ
Körili tavuklu pilav malzemeler
- 2 küp tavuk suyu bulyon
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 200 g tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 adet havuç
KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI
Geniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Köriyi ekleyin. 2 küp tavuk suyu bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
![ŞAKŞUKA TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6666e8f6be6cc9152ad097fd.jpg)
ŞAKŞUKA TARİFİ
Şakşuka malzemeler
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2 orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 4 adet orta boy kabak
- 10 adet köy biberi
Karışık kızartma domates sos için:
- 4 adet büyük boy domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 dal taze kekik
ŞAKŞUKA YAPILIŞI
İlk olarak patatesin ve havucun kabuklarını soyup dilimleyin ve patatesler kızartmak için kızartma tenceresindeki kızgın yağın içine atın. Bu arada patlıcan ve kabakları alacalı soyun ve dilimleyin. Patlıcanları kararmaması için tuzlu suya bastırın. Sırasıyla havuçları, kabakları ve patlıcanları kızartın. En son olarak biberleri kızartın. Bütün sebzeler kızarınca ayrı bir tavada domates sosu hazırlayın. Bol suda yıkayıp ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri rendeleyin. Sarımsakların kabuklarını soyup yarısını küçük küpler halinde doğrayın. Kalan sarımsakları bütün olarak bırakın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Bütün halde bıraktığınız sarımsakları kızgın yağda 1 dakika kadar çevirip aroması yağa geçtiğinde kenara alın. Rendelenmiş domatesleri ve biber salçasını ekleyip karıştırın. Doğranmış sarımsakları ekleyip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün. Arzuya göre bir miktar sıcak suyla kıvamını açın. Toz şeker, tuz, karabiber ve taze kekikle çeşnilendirin. Son olarak üzüm sirkesini ekleyip 2 dakika kadar kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız sosu kızarttığınız sebzelerin üzerine gezdirip soğuk ya da ılık olarak sevdiklerinize ikram edin.
![MAGNOLİA TATLISI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6666e902be6cc9152ad09800.jpg)
MAGNOLİA TATLISI TARİFİ
Magnolia tatlısı malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı krema
İçi için:
- 1 paket bisküvi
- Dilediğiniz bir meyve (çilek, muz, kivi, şeftali, kayısı…)
MAGNOLİA TATLISI YAPILIŞI
Süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir tencerede karıştırın. Ocağın üzerine alıp altını çok fazla açmadan karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirin. Kıvam aldığında ocaktan alıp karıştırmaya devam ederek ılınmasını sağlayın. Ilınan muhallebinin içine krema ve vanilya ekleyip mikserle güzelce çırpın ve soğuması için kenara alın. Bu esnada bisküvilerinizi çok toz gibi olmayacak şekilde robottan geçirin. Kullanacağınız meyveyi uygun biçimde ayıklayıp ufak parçalar halinde doğrayın. Manolyayı servis edeceğiniz kuplara muhallebi, meyve ve bisküvi üçlüsünü dilediğiniz sırayla aktarın. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan üstünü dilediğiniz gibi süsleyip sonra servis edin.