Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, semizotu yemeği tarifi, salçalı makarna tarifi, yalancı tavuk göğsü tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Semizotu yemeği malzemeler3 yemek kaşığı pilavlık bulgur1 demet semizotu1 soğan3 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası1 çay bardağı sıcak suTuzKırmızı pul biberSunum içinSarımsaklı light yoğurtKırmızı pul biberSEMİZOTU YEMEĞİ YAPILIŞIİlk olarak bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün.Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.Ardından salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.Yıkanmış ve kökleri temizlenmiş semizotlarını da ilave edin.Üzerine sıcak su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.Bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip kapağı kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirin.Yemeği servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Salçalı makarna malzemeler1 paket makarnaTereyağSıvıyağSalça (domates ve biber)Tuz6 su bardağı kaynamış suSALÇALI MAKARNA YAPILIŞITencereye kaynamış suyu ekleyin orta ateşte kaynatmaya devam edin.Suyun içine sıvıyağ ve tuz ekleyin.Kaynayan suya makarnaları dökün ve ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.Haşlanan makarnayı süzgeçe alıp makarna suyundan 1 çay bardağı ayırın ve haşladığınız tencereye tereyağ ekleyip eritin.Üzerine salçalardan ekleyin ve biraz kavurun. Kavrulan salçanın üzerine biraz makarna suyundan ekleyin, kıvamını kendi isteğinize göre verin.Makarnaları üstüne ekleyin ve 1 - 2 dakika karıştırdıktan sonra sıcak servis edin. Yalancı tavuk göğsü malzemeler125 g tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)1 su bardağı un1,5 su bardağı şeker1 lt süt1 paket vanilyaYALANCI TAVUK GÖĞSÜ YAPILIŞIUn yağla pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır.Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır.Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir.Üzerine arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı dökülüp servis edilir.