Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size mercimek çorbası tarifi, bonfile tarifi, mor lahana salatası tarifi ve sarma kadayıf tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Süzme mercimek çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Bonfile malzemeler1 paket dana bonfile1 su bardağı zeytinyağı1 tutam tuz1 tutam karabiberTarhunTaze biberiyeTaze KekikAdaçayıDANA BONFİLE YAPILIŞI1 su bardağı zeytinyağının üzerine atacağınız tarhun, taze biberiye, taze kekik ve adaçayı kendini salıp lezzetlerini yağa bırakana kadar pişirin.Döküm bir tavada, dana bonfilenin üzerine birer tutam tuz ve karabiber serpip tatlandırdıktan sonra her iki tarafını da ikişer dakika kadar pişirin.Servis tabağına aldığınız etlerin üzerine hazırladığınız tarhun, taze biberiye, taze kekik ve adaçayının lezzetini alan yağdan gezdirin. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elme ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Kadayıf sarma tatlısı malzemeler650 gram kadayıf400 gram yakın çekilmiş ceviz (ne çok ince nede çok iri çekilmeyecek)Kadayıf sarma üzeri için200 gram margarin100 gram tereyağıKadayıf sarma şerbeti için6 su bardağı şeker6 su bardağı suYarım limon1 kaşık margarin (parlak olması için)KADAYIF SARMA YAPILIŞISarma işlemine başlamadan önce kadayıflarımızı tel tel oluncaya dek didikleyip yeteri kadarını avuç içimize alıp cevizini de koyup yaprak sarması sarar gibi saralım.Margarinle yağlamış olduğumuz tepsiye sarma işlemi bitip tepsiniz doluncaya kadar devam edelim.Daha sonrada margarini ve tereyağını pembeleşinceye kızartıp her birinin üzerine kaşık kaşık döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırına verelim.Kızarmaya yakın derecesini 150'ye düşürelim.Nar gibi kızarınca da fırından çıkartıp, ılımasını bekledikten sonrada önceden hazırladığımız şerbetini ılık olarak dökelim.Tatlıyı 1 gün öncesinden yapmışsanız, tatlı soğuktur. Şerbeti üzerine sıcak sıcak dökebilrisiniz.Eğer siz hemen yapıp pişirdikten sonra dökmek isterseniz de tatlıda şerbeti de elimizi yakmayacak şekilde ılık olacak.Şerbetin koyuluğu da şerbet kaynarken belli bir süre sonra kabarcıklanmaya başlar, işte o an kaşığınızı şerbete sokup çıkardıktan sonra kaşıkta kalan şerbet kaşığa bulaşıyorsa olmuş demektir.