'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (18 Nisan 2024)
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6620b0885756fe619535d4e3.jpg)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak patates çorbası tarifi, Kayseri yağlama tarifi, mücver tarifi ve supangle tarifi.
![BUGÜN NE PİŞİRSEM DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6620b0885756fe619535d4e6.jpg)
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün patates çorbası tarifi, Kayseri yağlama tarifi, mücver tarifi ve supangle tarifi var.
![PATATES ÇORBASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6620b09d5756fe619535d4e9.jpg)
PATATES ÇORBASI TARİFİ
Patates çorbası malzemeler
- 2,5 litre et suyu
- 2 orta boy soğan
- 3 - 4 adet patates
- 1 kahve fincanı un
- 1 küçük paket tereyağı veya margarin
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
- Tuz
Patates çorbası terbiyesi için:
- 1 bardak süt
- 2 yumurta sarısı
Patates çorbası garnitürü:
- 2 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 2 - 3 dilim bayat ekmek
PATATES ÇORBASI YAPILIŞI
Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renk olacak şekilde kavurun. Unu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun. Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin. Çorbayı başka bir kaba süzün ve tekrar ocağa koyup kaynatın. Terbiyesini yapıp yavaş yavaş ekleyin ve 2 kaşım pişirdikten sonra ocaktan alın. Ayrı bir kapta yumurta akina kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın. Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve küçük küpler halinde kesip çorbayla servis edin.
![YAĞLAMA TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6620b0a95756fe619535d4eb.jpg)
YAĞLAMA TARİFİ
Yağlama malzemeler
Bazlama hamuru için
- 4 su bardağı un
- Bir tutam tuz
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı su
Harcı için
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 30 gram margarin veya tereyağı
- 300 gram kıyma
- 2 soğan
- 3 domates
- Tuz
- Karabiber
- Bir yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
YAĞLAMA YAPILIŞI
- Hamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
- Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı tereyağı veya margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.
- İç harcı için; Margarin veya tereyağını bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun.
- Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve ayçiçek yağı ekleyerek pişirmeye devam edin.
- Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz.
![MÜCVER TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6620b0b15756fe619535d4ed.jpg)
MÜCVER TARİFİ
Malzemeler
- 3 orta boy yeşil kabak
- 1 orta boy kuru soğan
- Yarım demet dereotu
- 1-2 taze yeşil soğan (sadece yeşil kısmı kullanılacak)
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığının yarısı kadar karbonat
- 1 çay kaşığı tuz,
- Karabiber,
- Kırmızı pulbiber
- Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
MÜCVER YAPILIŞI
- Kabakları soyup yıkadıktan sonra derin bir kabın içine rendeleyin. Soğanı da soyduktan sonra aynı kaba rendeleyin. Malzemeleri avuçlarınız arasında hafifçe sıkıp suyunun bir kısmını çıkarın. Çünkü kabak çok sulanıp mücverin kıvamını bozar.
- İncecik kıydığınız dereotu ve yeşil soğanı ilave edin. Malzemeleri kaşıkla iyice karıştırın. Üzerine yumurtaları kırıp un ve karbonatı ilave edin. Tuz, kırmızı biber ve karabiberi serpiştirdikten sonra malzemeleri tekrar karıştırın ve bir kenarda bekletin.
- Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir teflon tencereye ya da tavada kızdırın. Mücveri derin bir kapta ve bol yağda kızartmalısınız.
- Mücver karışımından bir yemek kaşığı dolusu alıp, yakın mesafeden kızgın yağa bırakın. Altları iyice kızaran mücverleri bir el süzgeciyle ters çevirip diğer yüzlerini de kızartın.
- Kızarttığınız mücverleri üzerine kağıt havlu serilmiş tabağa koyup fazla yağını çektirin ve sıcak sıcak servise sunun. Isterseniz mücveri sarmısaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz.
![SUPANGLE TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6620b0be5756fe619535d4ef.jpg)
SUPANGLE TARİFİ
Supangle malzemeler
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı kakao
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (1 su bardağından biraz eksik)
- 1 çorba kaşığı tereyağı (ya da margarin)
SUPANGLE YAPILIŞI
- Bir tencerede süt, kakao, toz şeker ve unu çırpın.
- Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Tencereyi ocaktan alarak vanilyayı ve margarini ekleyin, karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz supangleyi kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutun.
- Soğuyan supanglenin üzerine hindistan cevizi, damla çikolata, fındık veya ceviz serperek servis edebilirsiniz.