Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tarhana çorbası tarifi, tavuklu körili pilav tarifi, şakşuka tarifi ve kakaolu puding tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana 1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.15 ile 20 dakika arasında pişirilir.1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Körili tavuklu pilav malzemeler2 küp tavuk suyu bulyon2 su bardağı baldo pirinç3 su bardağı sıcak su3 yemek kaşığı ayçiçek yağı200 g tavuk göğsü1 tatlı kaşığı köri1 tatlı kaşığı zerdeçal2 adet havuçKÖRİLİ TAVUKLU PİLAV YAPILIŞIGeniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin.Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın.Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun.Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun.Köriyi ekleyin. 2 küp tavuk suyu bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin.Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Şakşuka malzemeler3 adet orta boy patlıcan2 orta boy patates2 orta boy havuç4 adet orta boy kabak10 adet köy biberiKarışık kızartma domates sos için:4 adet büyük boy domates4 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı biber salçası4 diş sarımsak1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi1/2 tatlı kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiber2 dal taze kekikŞAKŞUKA YAPILIŞIİlk olarak patatesin ve havucun kabuklarını soyup dilimleyin ve patatesler kızartmak için kızartma tenceresindeki kızgın yağın içine atın.Bu arada patlıcan ve kabakları alacalı soyun ve dilimleyin.Patlıcanları kararmaması için tuzlu suya bastırın.Sırasıyla havuçları, kabakları ve patlıcanları kızartın.En son olarak biberleri kızartın.Bütün sebzeler kızarınca ayrı bir tavada domates sosu hazırlayın.Bol suda yıkayıp ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri rendeleyin.Sarımsakların kabuklarını soyup yarısını küçük küpler halinde doğrayın.Kalan sarımsakları bütün olarak bırakın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın.Bütün halde bıraktığınız sarımsakları kızgın yağda 1 dakika kadar çevirip aroması yağa geçtiğinde kenara alın.Rendelenmiş domatesleri ve biber salçasını ekleyip karıştırın.Doğranmış sarımsakları ekleyip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.Arzuya göre bir miktar sıcak suyla kıvamını açın.Toz şeker, tuz, karabiber ve taze kekikle çeşnilendirin.Son olarak üzüm sirkesini ekleyip 2 dakika kadar kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.Hazırladığınız sosu kızarttığınız sebzelerin üzerine gezdirip soğuk ya da ılık olarak sevdiklerinize ikram edin. Kakaolu puding malzemeler4 su bardağı süt2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)3 yemek kaşığı un1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 tatlı kaşığı tereyağıKAKAOLU PUDING YAPILIŞIOrta boy tencere içerisine sütü alın. İçine şeker, un, nişasta ve kakaoyu ekleyin.Güzelce çırpın. Bütün malzemeler karıştıktan sonra tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.Üzeri göz göz olup kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın ve hemen tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın.İçinde tereyağını iyice eritip karıştırdıktan sonra sunum kaplarınıza ekleyin. Soğuk servis edin.