20 Kasım 2023 - 10:18
| Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (20 Kasım 2023)
1

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, kıymalı patates yemeği tarifi, havuç tarator tarifi ve ıslak kek tarifi.
20 Kasım 2023 - 10:18
| Son Güncelleme:
2

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tarhana çorbası tarifi, kıymalı patates yemeği tarifi, havuç tarator tarifi ve ıslak kek tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3

TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Tarhana çorbası malzemeler
- 3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.
- 1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.
- 5 su bardağı su ilave edilir.
- Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.
- Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.
- 15 ile 20 dakika arasında pişirilir.
- 1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır.
4

PATATESLİ KIYMALI YEMEK TARİFİ
Patatesli kıymalı yemek malzemeler
- 500 gram kıyma
- 2 soğan
- 3 sivri biber
- 3-4 domates
- 4-5 patates
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Karabiber
- Tuz
PATATESLİ KIYMALI YEMEK YAPILIŞI
- Soğanı doğrayıp yağda kavurun.
- Kıymayı ilave edip 5 dakika daha kavurun.
- Karabiber ilave edin. Kıymanın üzerine dilimlenmiş patates, domates ve biberleri yerleştirin.
- Bir su bardağı su ile salçayı eritip tencereye ilave edin.
- Kalan suyu ekleyip tuzunu ilave edip pişirin. Sıcak servis yapın.
5

HAVUÇ TARATOR TARİFİ
Havuç tarator malzemeler
- 6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
- 3 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
HAVUÇ TARATOR YAPILIŞI
- Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.
- Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.
- Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.
- 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.
İpucu
Sarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir.
6

ISLAK KEK TARİFİ
Islak kek malzemeler
- 150 gram margarin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
Islak kek üstü için:
- Yarım limon kabuğu rendesi ve suyu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı portakal suyu
ISLAK KEK YAPILIŞI
- Fırını önceden 160 derece ısıyla ısıtın.
- Kare veya dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın.
- Margarini eritin ve ılımaya bırakın.
- Kekin üzeri için verilen büyün malzemeleri bir kapta karıştırın ve daha sonra kullanmak için kenara alın.
- Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabında mikserle çırpın.
- Ilık margarini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip biraz daha çırpın.
- Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyip, yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra 1 dakika mikserin orta hızında çırpın.
- Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılan fırında ortalama 1 saat pişirin.
- Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra başka bir kaba kalıptan ters şekilde çıkartın.
- 3 dakika sonra çatal yardımıyla üzerinde 10 delik açın. Hazırladığınız portakallı karışımı kaşıkla yavaş yavaş dökerek yedirin.
- Soğuduğunda servis edin.