IZGARA KÖFTE YANINA GARNİTÜR TARİFİ (HAŞLAMA SEBZE)
Köftenin kendisi de patatesli olduğundan Kıbrıs köftesinin yanına garnitür olarak ızgara sebze veya karnabahar püresi yapabilirsiniz.
HAŞLAMA SEBZE MALZEMELERİ
- 2 küçük parça brokoli (250 gram kadar)
- 2 küçük parça karnabahar (250 gram kadar)
- 2 küçük ince havuç
- 1 limonun suyu
- Zeytinyağı
KARNABAHAR BROKOLİ VE HAVUÇ GARNİTÜR TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Karnabahar ve brokoli parçalara ayrılır.
- Havucun kabuğu soyulur.
- Sebzeler hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
- Havuç haşlandıktan sonra doğranır.
- Haşlanan sebzeler karıştırma kabına alınır.
- Sarımsak ezilir.
- Bir tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım limon, 1 tatlı kaşığı sirke karıştırılıp
- sebzelerin üstüne dökülür.
- Ezilmiş sarımsak da eklenip karıştırılır.
- Servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Garnitür olarak dilerseniz karnabahar, brokoli, havuç gibi sebzeleri kullanabileceğiniz gibi aşağıdaki malzemelerden de garnitür hazırlayabilirsiniz.
SEBZE GARNİTÜR MALZEMELERİ
- 4 adet köy biberi
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet soğan
- 6-7 dış sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
HAZIRLANIŞI
- Soğanları halka şeklinde doğrayın. Biberleri biraz irice kesin. Sarımsakları ince ince doğrayın.
- Bir tavaya yağı koyup bütün malzemeleri ekleyin.
- Sürekli karıştırın ve soğanlar kahverengi olana kadar kavurun.
- Baharatları en sonunda eklemeyi unutmayın.