TEL ŞEHRİYELİ PİLAV TARİFİ
Tel şehriyeli pilav malzemeler
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet bulyon (tavuk veya et)
- İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık tereyağı
TEL ŞEHRİYELİ PİLAV YAPILIŞI
- Pilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.
- 7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.
- Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.
- Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun.
- Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.
- 1 dakika daha pirinçleri kavurun.
- Ardından tereyağını ekleyin.
- Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.
- Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.
- Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin.
- Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin.