Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı havuç çorbası tarifi, fırında tavuk but tarifi, piyaz tarifi ve Kıbrıs tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Havuç çorbası malzemeler3 adet orta boy havuç1 adet büyük boy soğan1/2 su bardağı pirinç5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzHAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞISoğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın.Zeytinyağını kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin.Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin.1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu ya da içme suyunu ekleyin.Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın.Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın.Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın. FIRINDA TAVUK BUT MALZEMELERİ4 adet kalçalı but1 yemek kaşığı salça2 diş sarımsakPul biber, kekik, kimyon, karabiber1 yemek kaşığı yoğurt1 küçük soğanZeytinyağıFIRINDA TAVUK BUT YAPILIŞISoğanı ve sarımsağı rendeleyin.Yoğurda ekleyerek karıştırın.Ardından zeytinyağı ve baharatları da ekleyip harmanlayın.Tavukların fazla derilerini temizleyin.Üzerine içinin de iyi pişmesi için çizikler atın.Hazırladığımız sosu her tarafına (derinin altına, çiziklerin içine) iyice yedirin.Fırın tepsinize tavukları yerleştirin ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Bu şekilde daha güzel kızarmasını sağlayabilirsiniz.Pişirme ipucuTavukları geceden veya 2 saat önceden sosa bulayıp bekletirseniz tadı daha lezzetli olacaktır. PİYAZ MALZEMELER1,5 su bardağı haşlanmış fasulye2 orta boy soğan1 orta boy domates2 adet yeşil biberYarım demet maydanozPiyaz sosu için:Yarım limon1 çay bardağı zeytinyağı2-3 yemek kaşığı sirkeTuzPİYAZ YAPILIŞIHaşlanmış fasulyeleri salata tabağına alın.Piyazlık doğranmış soğanları ve ince ince kıyılmış maydanozu birbirine karıştırın.Domatesleri ufak küpler halinde doğrayın.Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp doğrayın.Fasulyeye sırasıyla soğanı, domateslerin ekleyip karıştırın ve son olarak biberleri ekleyip karıştırın.Sirke, limon suyu ve zeytinyağından yaptığınız sosu üzerinde gezdirin.Tuzu ekleyip servis edin. Piyaz yerine isteğe göre mevsim salatası da yapabilirsiniz.MEVSİM SALATASI MALZEMELERİYarım göbek kırmızı lahana2 adet havuç1 göbek marul veya kıvırcıkYarım demet rokaYarım demet dereotuYarım demet maydanozİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırTuz1 limonun suyuZeytinyağıMEVSİM SALATA TARİFİGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur. Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.Havucu rendeleyin.Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Dereotu ile süsleyin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Kırmızı lahananyı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok.Afiyet olsun. MALZEMELER3 adet yumurtaYarım su bardağı şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı galeta unu1 su bardağı kırılmış ceviz1 su bardağı Hindistan ceviziBir paket kabartma tozuKreması için1 litre süt1 su bardağı nişastaYarım su bardağı şeker1 paket vanilya1 paket krem şantiŞerbeti için2 su bardağı su1.5 su bardağı şeker1 paket vanilyaKIBRIS TATLISI YAPILIŞIKıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek.Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün.160 derece fırında 30 dakika pişirin.Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün.Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.