'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (8 Şubat 2024)
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65c49718333d53a0c366a576.jpg)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, türlü yemeği tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve şekerpare tarifi.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65c49719333d53a0c366a579.jpg)
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün tarhana çorbası tarifi, türlü yemeği tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve şekerpare tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
![TARHANA ÇORBASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65c4977f333d53a0c366a57c.jpg)
TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Tarhana çorbası malzemeler
- 3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.
- 1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.
- 5 su bardağı su ilave edilir.
- Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.
- Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.
- 15 ile 20 dakika arasında pişirilir.
- 1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır.
![TÜRLÜ YEMEK TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65c49785333d53a0c366a57f.jpg)
TÜRLÜ YEMEK TARİFİ
Türlü yemek malzemeler
- 1 adet patlıcan (Halka dilimlenmiş)
- 2 adet kabak (Halka dilimlenmiş)
- 1 adet patates (Halka dilimlenmiş)
- 2 adet domates (Rendelenmiş)
- 1 adet soğan (Yarım ay şeklinde doğranmış)
- 2 adet kırmızı kapya biber (Halka dilimlenmiş)
- 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2-3 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
TÜRLÜ YEMEK YAPILIŞI
- Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın ve soğanları ekleyip hafif renk alıncaya kadar kavurun.
- Ardından sarımsağı ekleyin ve tüm sebzeleri tencereye sırayla dizin.
- Üzerine domatesi yaydıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırıp tüm sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak soğuyana kadar bekletin.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine maydanoz serpin.
![ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65c4978a333d53a0c366a581.jpg)
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- ½ su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
- Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.
- Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.
- Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.
- Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.
![ŞEKERPARE TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65c49795333d53a0c366a584.jpg)
ŞEKERPARE TARİFİ
Şekerpare malzemeler
- 2 su bardağı un
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 20 adet fındık içi
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
ŞEKERPARE YAPILIŞI
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın. Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limon ve suyunu ekledikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin. Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın. Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün. Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin. İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edin.