BEN, ‘EKMEK YEMEYİN’ DEYİNCE KIZIYORLAR ÇÜNKÜ TARIM ZEHRİYLE YIKANMIŞ BUĞDAY YİYORSUNUZ
“Her şey sağlıksız” deniyor. Peki, biz ne yiyeceğiz?
Kimyasaldan, sentetik olandan uzak duracaksınız. Her şeyden önce üreticiler ‘glikofosat’ denen tarım zehrini kullanmayacak gıdalarda! Meme ve prostat kanseri yapan sebeplerden biri budur. Sonra ben, “Ekmek yemeyin” deyince kızıyorlar. Kardeşim ben, “Tarım zehirleriyle yıkanmış buğday yemeyin” diyorum.
Sağlıklı bir birey olmak için güne nasıl başlamalıyız?
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür, atlamayın. Mutlaka tabağınızda 2-3 yumurta olsun. Menemen de bol peynirli omlet de olur. Peyniriniz muhakkak şirden mayalı olmalı. Mevsimine göre tarladan gelmiş domates olabilir. 30-40 tane zeytin yenebilir. “En sağlıklı meyve olarak ne yiyeyim?” diye soruyorsunuz, “Zeytin yiyin” diyorum işte!
RAMAZANDA BAŞ AĞRISININ TEMEL NEDENİ SU VE TUZ EKSİKLİĞİDİR
Ramazan ayında beslenmemizde nelere dikkat etmeliyiz?
Türkiye’de su tüketimi çok az. Halbuki vücudun sulanması çok önemli; toprağın sulanması gibi. O da bir günde olmuyor. Normalde Ramazan’dan 5-10 gün önce yeterli su ve tuzun vücuda girmesini sağlamamız lazım. Orucun ilk günlerinde ilk şikayet baş ağrısı oluyor genellikle. Bunun sebebi tuz ve su azlığıdır. Gece sahura kalkınca mutlaka bir bardak aç karnına su içilmesi lazım.
İftar ve sahur için beslenme tavsiyeleriniz neler?
Sahurda yumurta yemeli. Süper bir besindir. Omlet yapıldığında ya da tereyağına kırıldığında, menemen yapıldığında güçlü bir besindir. Bütün günün enerjisini sağlayabilir. Yağsız protein hiçbir işe yaramaz. Onun için bol tereyağlı yumurtayı öneriyorum. Peynir çok önemli. İlaçlanmamış zeytin ve zeytinyağı, tereyağı önemli. İftar sofralarında hazır çorbalar kesinlikte tüketilmemeli. Evde yapalım çorbamızı. Tembellik yapmayalım!