Askorbik asit veya başka bir deyişle C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek olabilir. Esasında, C vitamini en popüler, iyi bilinen ve mühim mikro gıdalardan biridir. Enfeksiyon riskini azaltmaya ve çevresel oksidatif strese karşı korumaya destek olabilir ve iltihabı azaltabilir. Fakat bağışıklık sistemini güçlendirmekten sorumlu olan sadece C Vitamini değildir. Limondaki flavonoidler, serbest radikallere karşı korumaya destek olabilir ve birçok hastalık riskini azaltabilir.
2. Yaşlanma karşıtı özellikler
Limon, en basit bulunabilen ve lezzetli yaşlanma karşıtı yiyeceklerden biri olabilir. C vitamini, çeşitli cilt bakım ürünlerinde çok popüler bir bileşendir bilhassa yaşlanma karşıtı ve parlatıcı. Bununla birlikte, çalışmalar limon tüketmenin kolajen içeriğini artırarak ve kırışıklık oluşumunu azaltarak erken cilt yaşlanmasına da destek olabileceğini göstermiştir.
3. Antibakteriyel aktivite
Bir çalışma, çaya limon sıkarak içmenin bazı bakterilere karşı daha iyi antibakteriyel aktivite sağlayabildiğini, hatta saf yeşil veya siyah çay içmekten daha faydalı olduğunu gösterdi.