Yeşil çayın beyin fonksiyonları üzerindeki etkisini değerlendirmek için yaş ortalaması 24 olan 12 sağlıklı kişi üzerinde bir çalışma yapılmıştır. 27.5 gr yeşil çay özütü içeren bir içecek içen grubun beyin fonksiyonlarının arttığı ve ayrıca yeşil çay özlerinin beynin parietal ve ön lobları arasındaki bağlantıyı arttırdığı görülmüştür. Beynin bu bölgeleri bilgiyi geçici olarak depolama ve kullanma işlevine sahiptir.
Yeşil çayın faydalarından yararlanmak için günde 2 veya 3 bardak içilmesi önerilir.
ALTIN KÖK
Kötü bir hafıza bazı durumlarda bir dikkat sorunuyla bağlantılıdır. Altın kök bitkisi (rhodiola rosea) uyanıklığı ve dolayısıyla öğrenmeyi ve hafızayı geliştirir.
Yapılan araştırmalar, bitkinin aşırı çalışan doktorlar, sınavlar sırasında öğrenciler ve stres ve yorgunluk durumundaki gönüllüler üzerindeki etkinliğini göstermiştir. Kontrol gruplarıyla karşılaştırıldığında, altın kök tüketenlerin daha iyi konsantrasyon, akademik performans ve entelektüel çalışma kapasitesine sahip olduğu, ayrıca yorgunluklarının önemli ölçüde azaldığı görülmüştür.