YÜZLERCE ARAŞTIRMA DOĞRULADI
Yüzlerce araştırma, işlenmiş gıdaları kanser, obezite ve erken ölüm gibi sağlık riskleriyle ilişkilendirdi. Aşırı işlenmiş gıdalara (sosisli sandviç, patates cipsi ve donmuş pizzayı içeren bir kategori) karşı en son kanıtlar, çok fazla sağlıksız atıştırmalık tüketmenin erkeklerde kolon ve rektum kanseri riskini ve ayrıca kalp hastalığına bağlı erken ölüm riskini artırdığını gösteriyor.
İki ayrı araştırma ekibi, ABD ve İtalya'daki yetişkinlerin yeme alışkanlıklarını analiz etti. 31 Ağustos'ta British Medical Journal'da yayınlanan ABD araştırması, özellikle ultra işlenmiş gıdalar ve kolorektal kanser arasındaki ilişkiyi inceledi.
Amerikan Kanser Derneği'ne göre, ultra işlenmiş etler yemek uzun zamandır bağırsak kanserleriyle bağlantılı. Son çalışma, erkekler için diğer ultra işlenmiş yiyecekleri yemenin bu riske katkıda bulunabileceğini gösterdi.