Demirin iki ana formu vardır: Hem demir ve hem olmayan demir. Bitkiler ve demirle zenginleştirilmiş gıdalar sadece hem olmayan demir içerir. Hayvansal kökenli gıdalar ise her iki formu da içerir ancak esas olarak hem demir içerirler. Dengeli bir diyet sağlamak için diyetinize her iki demir formunu da dahil etmek gerekir.Vücudun hem olmayan demirin sadece yüzde 2 ila 20'sini emebildiği, hem demirin ise yüzde 15 ila 35'ini emdiği bilinmektedir. Demir açısından zengin besinler şunlardır:- Kırmızı et, sakatat, tavuk ve hindi- Ispanak ve lahana gibi koyu yapraklı sebzeler - Kuru üzüm ve kayısı gibi kuru meyveler- Bezelye, fasulye ve diğer baklagiller- Deniz ürünleri Diyet takviyeleri de kullanabilirsiniz. Ancak demir takviyeleri almak yan etkilere neden olabileceğinden takviyeler sadece bir uzman tavsiyesiyle alınmalıdır.