Günlük olarak tükettiğiniz yiyeceklerin vücudunuza verdiği zararın farkında mısınız? Amerika’da yapılan araştırmaya göre oldukça zararlı 10 yiyecek türü açıklandı. Uzak durmanız gereken yiyecekler arasında şunlar yer alıyor... 10 yaşından küçük çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17’sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiği belirtildi. Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık alerjisi var. Ölumle sonuçlanan alerji vakalarının büyük bölümü fıstıktan kaynaklanıyor. İçeceği elde edilen bu bitki, kalp krizine yol açmasının yanı sıra, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor. Bu tür gıdaların dondurulma işlemleri esnasında zararlı organizmaların üremesinden dolayı mide ve bağırsak hastalıkları meydana geliyor. İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara yol açıyor. Toz haline getirilmiş, defalarca işlem görmüş, içinde çok fazla katkı maddesi bulunan hazır çorbalar kansere neden oluyor. Dünyanın en çok tüketilen balıklarından olmasına rağmen çok fazla yenildiğinde sinir sistemine zarar vererek kalp hastalıkları riskini artırıyor. Bu tür yiyecekler kolesterol dengesini bozuyor. İçinde bulunan mayonezin asit (sirke ve ya limon suyu) kullanılarak yapılması, gıda kaynaklı hastalıklara neden oluyor. Batı Afrika ve Jamaika’da yetişen ve sevilen meyve kesildikten sonra kabuğunun kırmızıya dönmesi beklenmezse koma veya ölüme yol açabiliyor.