Patatesi kabuğuyla tüketmek metabolizmayı hızlandırır ve enerji üretimine destek olur. Patates kabukları, kırmızı kan hücrelerini artırmaya da yardımcıdır. Patates kabukları temizlenip çay gibi tüketildiğinde mide ve bağırsak sorunlarına çare olur. Zengin lif kaynağı olan patates kabukları; kolon kanseri ve kalp hastalığı risklerini azaltır. Patates kabuklarındaki potasyum, magnezyum ve kalsiyum, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Anti-enflamatuar ve antioksidan yönünden zengin olan patates kabuğu, vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Ulusal Sağlık Enstitüleri uzmanlarına göre kabuklu patates, kemik yoğunluğunun korunmasına katkı sağlar ve menopoz sonrası osteoporoz riskini minimuma düşürür. Patates kabuğunun faydaları iç organlarımızla sınırlı değil. Ciltteki koyu halkaları azaltır ve kararan yerleri beyazlatır. Akne, siyah nokta ve beyaz nokta tedavisinde de olumlu sonuçlar veren patates kabuğu, ciltteki aşırı yağı da azaltır. Yağlı olduğunu düşündüğünüz bölgeye patates kabuklarını koyup 20 dakika bekledikten sonra sorunlu bölgeyi ılık suyla yıkayın. Patates kabukları sadece cilde değil, saça da faydalıdır. Patates kabuğunun suyunu kaynatın. Ardından suyu saç derinize uygulayın ve 10 dakika boyunca masaj yapın. Bu yöntem, saçlarınızın hızlı uzamasını ve parlak görünmesini sağlayacaktır. Patates kabukları gübre olarak da kullanabilir, bitkilerinizin toprağını güçlendirebilirsiniz. Patates kabukları, gümüş eşyalarınızı da parlatır. Kabukta bulunan asitler, metal eşyalardaki pası çözer.