BESLENME GİBİ IRK DA KANSERİ ETKİLİYOR
Araştırma için, insanlara 180'den fazla maddelik bir listeden belirli yiyecek ve içecekleri ne sıklıkta yedikleri soruldu. Ayrıca porsiyon boyutları da ankette sorulan sorular arasındaydı. Katılımcılar tükettikleri gıda ürünlerini belirtmek için 'hiç ya da hemen hemen hiç' ve 'günde iki ya da daha fazla' gibi seçenekleri işaretledi. İçecekler için seçenekler 'hiç veya neredeyse hiç' ile 'günde dört veya daha fazla' arasında değişiyordu.
Besin grupları sağlıklı bitkisel besinler (tam tahıllar, meyveler, sebzeler, bitkisel yağlar, kuruyemişler, mercimek ve nohut gibi bakliyatlar, çay ve kahve), daha az sağlıklı bitkisel besinler (rafine tahıllar, meyve suları, patates, ilave şekerler) ve hayvansal gıdalar (hayvansal yağ, süt ürünleri, yumurta, balık veya deniz ürünleri, et) olarak sınıflandırıldı.