Ekonomi TCMB faiz kararı toplantı takvimi! Merkez Bankası'nın Ekim, Kasım, Aralık 2023 faiz kararı toplantı tarihleri

TCMB faiz kararı toplantı takvimi! Merkez Bankası'nın Ekim, Kasım, Aralık 2023 faiz kararı toplantı tarihleri

Paylaş
TCMB faiz kararı toplantı takvimi! Merkez Bankası'nın Ekim, Kasım, Aralık 2023 faiz kararı toplantı tarihleri

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı toplantı takviminde Ekim, Kasım, Aralık tarihleri yer aldı. Vatandaşlar, Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman sorusuna cevap buldu. İşte TCMB faiz kararı 2023 toplantı takvimi...

Aylin Eldeniz / Posta.com.tr Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplatıları için tarihler belirlendi. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Merkez Bankası faiz kararı toplantıları için önümüzdeki süreç merak ediliyor. Yılın son üç ayında TCMB faiz kararı toplantıları ne zaman? İşte takvim

Haberin Devamı

TCMB FAİZ KARARI TOPLANTI TAKVİMİ 2023

Bu ayki Merkez Bankası faiz kararı toplantısı 26 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Sonraki ay ise 23 Kasım 2023 tarihinde Merkez Bankası faiz kararı toplantısı gerçekleştirilecek.

Yılın son Merkez Bankası faiz kararı toplantısı da 21 Aralık 2023 tarihinde olacak.

SON TOPLANTI KARARI NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), eylül ayı olağan toplantısı ayın 21'de gerçekleşti. Merkez Bankası yaptığı son toplantıda politika faizini beklentilere paralel 5 puan artırarak yüzde 30'a çıkardı.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 25’ten yüzde 30 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.

Haberin Devamı

Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar vermiştir.