YEMEKLERİNİZE BOL BOL BAHARAT EKLEYİN
Dr. Clarke “Şahsen ben bunun işe yaradığını düşünüyorum. Bunun herhangi bir bilimsel dayanağı yok ancak baharatlı yiyecekler yemek keyfinizi yerine getirebilir” diyor.
Cardiff Üniversitesi'ndeki Soğuk algınlığı Merkezi, baharatlı yemeklerin tükürük salgılamaya yardımcı olduğunu, öksürük ve boğaz ağrısı semptomlarınızı azalttığını belirtiyor.
Özellikle köri, virüsleri yok eden vitaminler içeriyor. Yemeklere ekstra bir tat vermek için eklenen sarımsak ve zencefil gibi malzemeler, soğuk algınlığına neden olan rinovirüsle savaşmaya yardımcı oluyor.
SICAK İÇECEKLER TÜKETİN
Cardiff Üniversitesi'nin soğuk algınlığı merkezinden Profesör Ron Eccles ve ekibi, sıcak içecek tüketmenin burun tıkanıklığı üzerindeki etkilerini inceledi.
Rhinology dergisinde 2008 yılında yayımlanan araştırmada, sıcak içeceklerin burun akıntısı, öksürük, hapşırma, boğaz ağrısı, üşüme ve yorgunlukta anında rahatlama sağladığını tespit etti.
Profesör Eccles “Herhangi bir sıcak ve lezzetli içecek, özellikle boğaz ağrısı ve öksürük olmak üzere soğuk algınlığı semptomlarının çoğunu giderir” dedi.