Uzun süre tok tutan yiyecekler nelerdir? Deprem bölgesindekiler neler yemeli?

Uzun süre tok tutan yiyecekler normal şartlarda diyet yapanlar ya da oruç tutanlar tarafından araştırılıyordu. Ancak yurdun doğu ve güneydoğu bölgelerini etkileyen deprem nedeniyle şu an deprem bölgesindekiler ve bölgeye hareket edecekler tarafından da merak ediliyor. Peki, deprem bölgesindekiler neler yemeli? Uzun süre tok tutan yiyecekler nelerdir? İşte detaylar…

Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Osmaniye, Malatya illerinde depremin neden olduğu yıkım hayatı zorlaştırıyor. Ölü ve yaralı sayısı an be an artarken arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremden sağ kurtulan ve deprem bölgesinde görevli olarak yer alan vatandaşların da gıda ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Depremden kısa süre her şeyin çok kısıtlı olduğu bir dönemde deprem bölgesindekilerin hem sağlıklarının korunması hem de enerjilerinin yüksek tutulması için tüketecekleri besinler büyük önem taşıyor.

UZUN SÜRE TOK TUTAN YİYECEKLER NELERDİR?
Ayran
Ayranda bolca protein bulunur. Bu proteinler ise uzun süre tok kalmanızı sağlar. Yemeklerin yanında ayran içerek, tokluk hissini daha da güçlendirebilirsiniz.
Kuru Yemiş
Kuru yemişlerin enerji miktarı oldukça yüksektir. Bu özelliği ise saatlerce tok kalmanızı sağlar.
Yumurta
Yumurtada bulunan protein ve vitaminler kişiyi uzun süre tok tutmaya yarar.
Turşu
Turşu, fermente edilen bir besindir. Turşu yediğiniz anda, içinde bulunan faydalı bakteriler sayesinde kendinizi tok hissedebilirsiniz.

Yulaf Ezmesi
Yulaf, lif ve protein bakımından zengin bir tahıl ürünüdür. Tahıl ürünleri içinde yüksek posa içeren yulaf, her öğünde tüketilmesi tavsiye edilen bir besindir.
Hurma
Hurmanın besin değeri oldukça yüksektir. Kan şekerini dengeleme konusunda ise çok başarılıdır. Hurma ile tok kalıp daha az yemek yiyebilirsiniz.
Elma
Elmanın yapısında lif ve su bolca bulunur. Böylelikle daha az acıkmaya neden olur.
Mercimek
B vitaminleri yönünden zengin olan mercimek, mideyi tok tutan besinler arasındadır.

DEPREM BÖLGESİNDEKİLER NELER YEMELİ?
Deprem bölgesinde hem uzun süre tok kalmak hem sağlığı korumak hem de enerjik kalmak adına öncelikle mümkün olduğu kadar öğün atlanmaması tavsiye ediliyor.
Kişilerin çalışmalarına devam edebilmeleri için öncelikle sağlıklarına ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Ana öğünlerin yanı sıra deprem bölgesindeki çalışanların kuru yemiş, tahin pekmez, cevizli sucuk, cezerye besinlerle sıcak kalmaları ve enerjilerinin düşmemesi sağlanabilir. Ancak bu gıdaları aşırı tüketimden kaçınmalı, diyabet gibi rahatsızlıkları var ise şekerli gıda tüketimini sınırlandırmalıdır.