Yedikçe yediriyor ama kanserin en büyük sebebi: Bağışıklık sistemini mahvediyor, organları zehirliyor...
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659bde11015e53283537ef83.jpg)
Bazı besinleri ne kadar yersek yiyelim bir türlü bıkmıyoruz. Yedikçe yediren o besin ise sağlık açısından büyük risk taşıyor. Organlarımızı zehirleyen o ürün kansere davetiye çıkarıyor. İşte uzak durulması gereken o zehirli besin...
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659bdd61015e53283537ef7d.jpg)
Sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürmek için öncelikle doğru ve dengeli bir beslenme prensibini benimsemek gerekiyor. Diyet listelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alsa da o besin maddesi yavaş yavaş organları zehirliyor. Zaman içerisinde çeşitli hazımsızlık problemlerine de yol açan o besini tüketenin ömrü en az 10 yıl azalıyor. www.posta.com.tr
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659bde77015e53283537ef85.jpg)
Sağlıklı sanılan fakat paketli olarak alındığında aksine sağlığı onarılmaz risklere sürükleyen besinleri sizler için derledik. İşte uzmanların herkesi uzak durmaya davet ettiği, tehlikesi yüksek besinler...
![HİNDİ FÜME](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659bdd61015e53283537ef79.jpg)
HİNDİ FÜME
Diyet listelerinin favori besin maddeleri arasında yer alan hindi füme sık tüketim nedeniyle sağlık açısından risk oluşturanların başında yer alıyor. Bu besin kaynağının raf ömrünü uzatmak için içeriğindeki sodyum miktarının artırıldığı ve satışa bu şekilde sunulduğu bilinen hindi fümenin uzun süreli kullanımı vücut sağlığını ciddi oranda bozuyor.
Çiğ olarak tüketilen bu ürün mide kurtçuklarını artırıcı etkisiyle de biliniyor. Aşırıya kaçan tüketim, midedeki parazitlerin sayısının artmasına ve buna bağlı olarak hazımsızlık problemlerinin doğmasına neden oluyor.
![İŞLENMİŞ ETLER](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659bdd61015e53283537ef75.jpg)
İŞLENMİŞ ETLER
İşlenmiş ve özellikle de çiğ tüketilen etler üzerine bugüne dek çok fazla araştırma gerçekleştirildi. Bilinen en zararlı gıdalar arasında yer alan işlenmiş etler, hayvanların genellikle kullanılmayan parçalarının öğütülmesi ile hazırlanıyor. Raf ömrünü uzatmak için içerisine katılan çeşitli maddelerle birlikte çok daha riskli hâle gelmekte olan işlemmiş etlerin tüketilmesi özellikle de gelişim çağındaki çocuklar için oldukça sakıncalı görülüyor.
![TATLANDIRICI](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659bdd61015e53283537ef7e.jpg)
TATLANDIRICI
Sağlığa zararı hemen herkes tarafından bilinmekte olan beyaz şekere alternatif olan tatlandırıcılar da sağlığı riske ediyor. Uzun vadeli kullanımda vücutta biriken şeker oranını dengesizleştiren, içeriğindeki kimyasallarla organları yaşlandıran ve yıpratan tatlandırıcılardan da mümkün olduğunca uzak durmak gerekiyor.
![ŞEKERLEME](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659bdd61015e53283537ef7b.jpg)
ŞEKERLEME
Çocukların favorisi şekerlemeler ve bonibonlar da masum görünümlü zehir diyebileceğimiz besin maddeleri arasında yer alıyor. Şekerlemelerin tüketimi hem kan şekerini dengesizleştiriyor hem diş sağlığını riske sokuyor hem de organların aşırı çalışmasına neden olarak ömrü kısaltıyor. Uzmanlar, anne babaları çocuklarını şekerlemelerden uzak tutmaları için sürekli olarak uyarıyor.
![DONDURULMUŞ GIDALAR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659bdd61015e53283537ef77.jpg)
DONDURULMUŞ GIDALAR
Çalışanların, yemek yapmayı beceremeyenlerin favorisi dondurulmuş gıdalar, içerisindeki çeşitli kıvam artırıcı ve raf ömrü uzatıcı maddeler nedeniyle uzak durulması gerekenler arasında ele alınıyor.
![KAHVALTILIK GEVREKLER](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659bdd61015e53283537ef71.jpg)
KAHVALTILIK GEVREKLER
Hem şekerli hem kıtır, leziz kahvaltı seçenekleri olarak görülseler de gevrekler de içeriğindeki yüksek şeker ve kimyasal oranları ile kansere davetiye çıkartıyor. Gelişim sürecindeki çocukların büyüme hormonlarını azaltan maddeler içeren bu kahvaltılık gevrekler, en sinsi zehirler arasında görülüyor. Çok sevilen bu besinlerin mümkünse hiç tüketilmemesi öneriliyor.
![KURUTULMUŞ MEYVELER](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/659bdd61015e53283537ef6f.jpg)
KURUTULMUŞ MEYVELER
Sağlıklı sanılsa da doğru ve doğal şekillerde kurutulmayan meyveler de kanseri çağırıyor! Listedeki belki de en şaşırtıcı madde olan paketli kurutulmuş meyveler, uzun ömürlü tutulmak için çeşitli kaplamalar ve maddelerle rafine ediliyor. Uzmanlar meyve tüketimini mümkün mertebe doğrudan yapmak gerektiğini iddia ediyor.