Kültür - Sanat ‘Geçmiş ve Şimdi, Ama Hepsi Aynı’ adlı resim sergisi sanatseverlerle buluşuyor
Paylaş
‘Geçmiş ve Şimdi, Ama Hepsi Aynı’ adlı resim sergisi sanatseverlerle buluşuyor

Gülseren Südor’un ‘Geçmiş ve Şimdi; Ama Hepsi Aynı’ adlı sergisi 7-28 Ekim 2017 tarihleri arasında Galeri Diani’de gerçekleşecek

Sergi adını, sanatçının 50 yıla varan sanat serüvenini, insan ve doğa dengesini merkeze alan sorgulamasından alıyor.

Özgün baskı üzerine karışık teknik kullanılarak üretilen yapıtları ve tual üzeri yağlıboya ve desenlerini de görmek mümkün.


SERGİLERİ DEVAM NİTELİĞİ TAŞIYOR


Gülseren Südor’un yapıtları bir önceki sergisinin devamı niteliği taşıyor. Sanatçının neredeyse elli yıldır ürettiği yapıtlar tam bir yaşam algısı oluşturuyor.



Bu kişisel sergisinde 1980 ler den sonra insan, doğa denge ve dengesizliğini, kendi kullandığı teknikleri ve bakış açısını yeniden sorguluyor.



GÜLSEREN SÜDOR KİMDİR?

Sanat yaşamı elli yıla varan duayen sanatçı İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinden mezun olduktan sonra 4 yıl boyunca İtalya Roma da yaşadı. Başta İtalya ve Avusturya olmak üzere yurt dışında 9 kişiseli yurt içinde ise 61 kişisel sergi açmış, yurtdışı dahil olmak üzere 20 den fazla fuar, bienal ve trienale katılmış sayısız karma sergide yer almış ve temel tasarım kitabına imza atmıştır. Yapıtları yurtiçi ve yurtdışında birçok koleksiyonda yer almakta ve müzelerde resimleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı