Ekonomi Geçmişi koruyoruz, bugünü yaşıyoruz, geleceği tasarlıyoruz

Geçmişi koruyoruz, bugünü yaşıyoruz, geleceği tasarlıyoruz

Paylaş
Geçmişi koruyoruz, bugünü yaşıyoruz, geleceği tasarlıyoruz

Mersin’e uzaktan bakmak yetmez. İçine gireceksiniz. Burası sadece bir deniz kenti değil, deniz her yerde var. Burası hiç bozulmamış, doğallığı, sıcaklığı, hoşgörüsü ile bilinen insanların kenti. Dünyada ilk ticaret yolunun geçtiği, ilk kanalizasyon örneğinin olduğu, ilk tarım tohumlarının bulunduğu çok köklü geçmişe sahip bir kent.

BURHANETTİN KOCAMAZ

Haberin Devamı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı

Mersin kültürel ve sosyal yapı gereği herkesi kabul etmiş, çok çeşitli kültürlerle bir arada yaşamayı becermiş kardeşlik kenti. Burada oruç tutarken başka dinden bir komşunuzun iftarda size yemek getirdiğini görürsünüz. Paskalya zamanında komşusu ile yumurtaları birlikte boyar bu kent. Mersin verimli toprakları ile patlıcanından, limonuna, domatesinden muzuna kadar pek çok meyve ve sebzeyi topraklarında üretir, ülkenin sofrasına taşır. Havası deseniz ayrı güzel. Güneş bizi çok sever, kolay kolay batmaz. Deniz kıyısından çıksanız, 20 dakika sonra buz gibi bir yayladasınız.

SIKINTISIZ ŞEHİR

Bu özel kente sorunlar yakışmaz dedik. Bu düşünceyle görevde olduğumuz 4.5 yıl Mersin’e dair ne eksik varsa gidermeye çalıştık. Eksik olmayan alanları geliştirdik. Bu kentte ulaşım sorun olmamalı, susuzluk sorun olmamalı. 3 ayrı katlı kavşak projesine imza attık. Dördüncüsü için düğmeye bastık. Metro projesinin ihalesi yapıldı, uygulama için heyecanlıyız. Çünkü Mersin’in en büyük, en önemli projesi bu olacak. 5-10 yıl sonra hedefimiz şunu dedirtmek olacak. “Mersin’de ulaşım sıkıntısı yok, her yere kolayca ulaşırsınız. Yağmur bizi korkutmaz, çünkü güçlü bir altyapısı var.”

Haberin Devamı

ENGELLİLERE ÖZEN

Gencimize, yaşlımıza, çocuğumuza, engelli bireylerimize, ailelerimize dokunan projelere imza attık. Bizim için en önemli iş engelli vatandaşlarımızı mutlu edebilmek. Düşünün ki her ihtiyacı tamamlanmış, sorunsuz bir kent inşa ettiniz. Eğer bu hizmetlerden engelli vatandaşlarınız yararlanamıyorsa o projeler ayrıştırıcı, düşünülmeden yapılmış projelerdir benim için... Önce işe erişimden başladık. Her yeri engellilerimizin kolay erişebileceği bir yer haline getirdik, getirmeye de çalışıyoruz. Dünyada dördüncü, ülkemizde ilk ‘Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi’ ilan edildik. Dünya Engelliler Birliği tarafından Küresel Sosyal Farkındalık Ödülü’ne, BM Engelli Hakları Sözleşmesi’ne Taraf Devletler tarafından Küresel Erişebilirlik Ödülü’ne layık görüldük.

Gelecekteki hedefimiz Mersin’i, Adana ve Antalya arasında kalmış bir Akdeniz kenti olmaktan çok daha öteye taşımak. Mersin sadece tarih ve deniz turizmi kenti değil, alternatif sporların yapılabildiği, farklı yaşam ve doğa alanlarının oluşturulduğu bir şehir olmalı. Büyük bir orman parkı inşaa ediyoruz. Mersin şifalı sulara ev sahipliği yapıyor. Buraları alternatif kamp kültürü ile birleştirerek cazibe alanları haline getiriyoruz.

Haberin Devamı

KENT AİDİYETİ

Mersin, yaşayanların gitmek istemeyeceği, huzurun, mutluluğun, sevginin, anlayışın kenti olmalıdır. Bunun için de sadece fiziki projelerin ötesinde kent aidiyetini oluşturan, kentin kültür ve sanat düzeyini yükselten projeler de yapıyor, daha iyileri için çalışıyoruz. Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Mersin’e güzel işler yaparken, tüm paydaşlar dahil amacımız sadece bugünü kurtarmak değil, 50 yıl sonrasını düşünerek planlama yapmak zorundayız. Çünkü Mersin hızla büyüyor, talibi çok, seveni çok, yaşayanı çok, gelecek olanı çok. Bu bilinçle bu kentin mega kent olma yolunda ilerlediğini düşünerek hizmet üretmek bizim en büyük görevimiz olmalı. Bir kenti ancak geçmişi saygıyla koruyarak, bugünü yaşayarak, geleceği iyi tasarlayarak geliştirebilirsiniz.

Haberin Devamı