Ekonomi Gençlere eğitim desteği

Gençlere eğitim desteği

Paylaş
Gençlere eğitim desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, gençler için Gençlik Lokalleri yapıyor. İlkini ise Yenişehir Bölge Parkı içinde inşa etti.

Sevim Büyüktaş Demir

Haberin Devamı

Lokalde, sosyal ve kültürel etkinlikler organize ediliyor. Bu merkezlerle gençlerin sosyal hayatının geliştirilmesi hedefleniyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehir merkezinde çok büyük bir Gençlik Merkezi projeleri olduğunu da söyleyerek, burada gençlerin kendilerini eğiteceklerini belirtti. Mersin şehir merkezinde planlanan 5 katlı Gençlik Merkezi’nde, gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri birçok atölye olacak.

Merkezde; kütüphane, resim atölyesi, el sanatları atölyesi, el becerilerinin sergileneceği sergi alanı ve hobi alanları yer alacak. Konservatuar salonunun da olacağı merkezde, yeni yetenekler kendilerine yer bulabilecek.

Belediye, öğrencilere her türlü eğitim desteği de sunuyor. Belediyenin açtığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’nda öğrenciler, ücretsiz olarak ders alıyor. Bu kurslar tamamıyla öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanabilmeleri amacıyla hizmet veriyor. Belediye, ayrıca Mersin’de üniversiteyi ilk yılında kazanan bütün öğrencilere eksiksiz aylık 110 TL eğitim yardımı da yapıyor.

Haberin Devamı