Sağlık Genital estetikte ağrısız çözüm

Genital estetikte ağrısız çözüm

Paylaş
Genital estetikte ağrısız çözüm

Jinekoloji alanında en sık gözlemlenen rahatsızlık olan vajinal girişteki genişleme, genital estetik sayesinde giderilebiliyor. Üstelik hiçbir cerrahi işleme gerek kalmadan...

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Evrim Aksoy, estetik girişimlerin, genellikle dış görünümün onarılması amacı ile yapılsa da görüntüden ziyade fonksiyonel ve psikolojik mağduriyetin giderilmesi açısından önem taşıdığını söyledi.

Deformasyon, şekil bozukluğu, cilt rengindeki değişimlerin cinsel hayatı olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Aksoy, birçok kadının bu yüzünden giderek cinsellikten uzaklaştığını ve karşı cinsle ilişkilerinin çıkmaza girdiğini ifade etti. Yapılan araştırmalara göre; boşanma sayılarındaki artışta bu sebeplerin de payı büyük.

Haberin Devamı

Vajinanın fiziksel olarak uğradığı bu değişimler, aslında kişiye yönelik genital estetik işlemlerle ortadan kaldırılabiliyor.

GENİTAL ESTETİK HANGİ DURUMLARDA UYGULANIYOR?

• Kadınların çok sayıda doğum yapmış olmasından dolayı vajinanın yapısal olarak elastikiyetini kaybetmesi sonucunda genital estetik uygulanmaktadır.

• Doğumsal olarak vajina yapısındaki fiziksel anormallikler genital estetik ile restore edilmektedir.

• Vulvadaki yapısal deformasyonlar; özellikle dış dudakların büyük olması halinde estetik operasyon uygulanmaktadır.

• Zorlu doğumlarda vajinanın uğradığı deformasyon ya da vajinaya yapılan kesi nedeni ile cinsel ilişki bozukluklarının giderilmesi amacı ile vajina estetiği uygulanabilmektedir.

• İdrar kesesi ve rektumda meydana gelen sarkmalar, cinsel işlev bozukluğu ve inkontinans (idrar kaçırma) sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle pelvik sistemin etkileşimi sonucunda rahim sarkması da meydana gelebilmektedir. Bu gibi sorunların giderilmesi amacı ile genital estetik işlemleri yapılmaktadır.

30 DAKİKADA VE TEK SEANSTA TEDAVİ

Haberin Devamı

Bu problemin bugüne kadar tedavi şekli cerrahi yöntemlerdi. Genişleyen doku parçasını çıkarıp daraltarak ve gevşeyen kas dokusu sıkılaştırılarak tedavi ediliyordu. Cerrahi yöntemin anestezi gerektirmesi, operasyon sonrası 6 hafta iyileşme sürecinin beklenmek zorunda olunması ve zamanla dokunun eski haline dönüp tekrar genişlemesi ve gevşemesi bu yöntemin en büyük dezavantajlarıydı.

Artık teknolojinin ilerlemesi ve tıpta da kullanılması sayesinde vajina genişliği problemleri, radyofrekans akımlı Viveve tedavisiyle cerrahiye gerek duyulmadan tedavi edilebiliyor.

Op. Dr. Evrim Aksoy, vagen gençleştirme ve sıkılaştırma tekniği olan Viveve tedavisinin vajina girişine yerleştirilen probu sayesinde radyofrekans dalga enerjisinin dairesel olarak vagen dokusu altındaki kollajen lifleri artırarak daralma ve sıkılaşmanın gerçekleştiğini belirtti.

Cerrahi müdahalenin aksine işlem, tamamen ağrısız ve 30 dakikada tamamlanıp tek seansta uygulanabiliyor. İyileşme süresi de sadece 1 hafta sürüyor. İşlemden 30-90 gün sonra kollajen doku onarımının tamamlanmış oluyor ve doku zaman geçtikçe kendisini daha çok toparlayıp sıkılaşıyor.

Haberin Devamı