Ekonomi Geri dönüşüm sektörü KOSGEB destekli REW'de buluşacak

Geri dönüşüm sektörü KOSGEB destekli REW'de buluşacak

Paylaş
Geri dönüşüm sektörü KOSGEB destekli REW'de buluşacak

Geri dönüşüm ve çevre teknolojileri fuarı REW İstanbul, 10-13 Haziran 2010'da İstanbul'da gerçekleştirilecek. KOSGEB destekli fuara bu yıl 25 ülkeden 300 katılımcı bekleniyor

300 FİRMA BEKLENİYOR

Haberin Devamı

Geri dönüşüm, çevre teknolojileri ve atık yönetimi alanlarında Türkiye’nin tek uluslararası fuarı olan REW İstanbul’un 6’ncısı 10-13 Haziran 2010 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

İFO İstanbul Fuar Hizmetleri A.Ş. tarafından organize edilen REW, geçen yıl 91’i yabancı, 197 şirketi ağırladı. REW İstanbul’a bu yıl yüzde 50’lik bir artışla 25 ülkeden 300 katılımcı bekleniyor.

YENİ ORTAKLIK FIRSATI

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) desteğiyle düzenlenen fuara, yerli ve yabancı şirketler, Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Organize Sanayi Bölgeleri temsilcileri, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ile akademisyenler katılacak. Birçok Avrupalı firma ile özel görüşme olanağı sunan fuar, yatırımcı ve sanayicilere yeni ortaklıkların da kapısını açacak.

Haberin Devamı

2023'TE 59 MİLYAR EURO HARCANACAK

İFO Genel Müdür Yardımcısı Zekeriya Aytemur, Avrupa Birliği (AB) ile açılan ‘Çevre Faslı’ gereği 2023’e kadar geri dönüşüm sektörü için 59 milyar euro’luk bir harcama yapılmasının beklendiğini söyledi.

Aytemur, “Söz konusu olacak uygulamalar ve yatırım alanları, fuarda düzenlenecek panel ve konferanslarda ele alınacak. Ayrıca THY ile Star Alliance üyesi 18 havayolu şirketi, yurtdışından fuara katılacaklara, bilet fiyatlarında yüzde 10 ile 15 arasında indirim sağlıyacak” diye konuştu.